0
Ni po strahu niko nije jedinstven
Neke noćne more - zajedničke!

    Skoro, pa svako među nama misli kako je baš on/ona po nečemu jedinstven, pa čak i po vlastitim strahovima. No, neke noćne more su ipak zajedničke svima.

Ovih 5 noćnih mora jednostavno je zajedničko svima, piše Cracked.com.
5. Ispadanje zuba – svi se bojimo vlastite smrtnosti
1958. objavljen je antropološki članak koji je uporedio Japance s Amerikancima po onome što sanjaju – 20,8 posto Amerikanaca i 16,1 posto Japanaca djelilo je istu noćnu moru – onu o ispadanju zuba, piše dnevnik.hr. Teorije kažu kako takav san pokazuje naš strah od vlastite smrtnosti.
4. Nepripremljenost na važnom testu – Svi strahujemo od ‘javne sramote’
Ova nam noćna mora pokazuje tjeskobu, zbog privatnog i poslovnog života. Bez obzira na postignute uspjehe, većina nas je nesigurna i strahuje kako se jednog dana neće moći nositi s očekivanjima.
3. Padanje s vrtoglave visine – Svi strahujemo od gubitka kontrole
Padanje je zasigurno jedna od najčešćih tematika snova iz kojih se budimo ili u panici ili u najmanju ruku propisno oznojeni od nelagode. Ova nam se noćna mora ušunja u snove kada ne možemo previše utiecati na životne ili poslovne okolnosti, odnosno kad ‘nemamo kontrolu nad situacijom’. Ili se barem tako osjećamo.
2. Snovi o zatočeništvu – Svi strahuju i žale zbog životnih odluka
Samo 33 posto Amerikanaca opisuje svoje živote kao ‘srećne’. Preostalih 67 posto se zasigurno nalaze u jednoj od ovih kategorija: frustracija stalnim poslom na kojem su ‘zaglavili’; novčani problemi; zaglavljenost u frustrirajućim vezama – ne podnosiš partnera/partnerku, ali ništa ne činiš po tom pitanju; imate puno djece, a premalo pomoći porodice.
Poenta je kako vam je svaki dan muka od vlastitog života, no ne činite baš ništa kako bi se pokrenuli s ‘mrtve tačke’. Pa se budite u znoju, nakon sna kako vas je veliki strašni čovjek zaključao u mračnom podrumu, a ključ bacio.
1. Golotinja u javnosti – Svi strahuju kako će drugi razotkriti naše slabosti
Većina ljudi strahuje kako će ih jednog dana svi ‘razotkriti’ kako zapravo i nisu savršena bića. Što i nismo, no većina ipak teži tom cilju… Stoga kad ćete idući put šetati usred šoping centra k’o od majke rođeni, pa se u panici probudite ipak samo u vlastitom krevetu – odahnite, sanjali ste jednu od top 5 noćnih mora ljudske vrste.




Posjeta : 1614