0
Kosovska policija potvrdila
Uhapšen Naser Keljmendi!

    - Na Kosovu je sinoć uhapšen narkobos Naser Keljmendi - potvrdila je kosovska policija.
- Da, tačno je. Policija Kosova je uhapsila Keljmendija - rekla je za agenciju Beta portaporol policije Baki Keljami.

- Kosovska policija je uhapsila 5. maja oko 20 sati dvije osobe, od kojih je za jednom raspisana međunarodna potjernica, dok je druga osoba uhapšena zbog pružanja pomoći osobi sa potjernice - kažu u kosovskoj policiji. Obje uhapšene osobe su, kako je navela Baki Kelami, zadržane u policijskom centru.
- Tužilštvo BiH još nije dobilo informaciju o hapšenju Keljmendija - rekao je Tanjugu portparol tog tužilaštva Boris Grubešić. - Kada dobijemo inofrmaciju, postupićemo po proceduri i u skladu sa zakonom - rekao je Grubešić.
Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je ranije danas da je njegovo ministartsvo još sinoć dobilo nezvaničnu informaciju da je Keljmendi uhapšen na Kosovu.
- Potvrdu treba da da UNMIK i ja se nadam da ćemo danas imati potvrdu te vijesti - kazao je Radončić za Televiziju Federacije BiH. On je rekao da bi Keljmendi trebalo da bude isporučen BiH, čiji je državni sud prošle godine za njim raspisao potjerinicu poslije pokretanja akcija "Lutka", usmjerene na razbijanje više organizovanih kriminalnih grupa.
Keljmendi je u BiH osmnjičen i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007.
Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.
Posjeta : 757