2
Dodijeljeni crnogorski Oskari
Najviše ovacija - najboljem domaćinu!

    Srpska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović dobila je sinoć oskar popularnosti, koji dodjeljuje Crnogorska kulturna mreža (CKM) na osnovu svog istraživanja javnog mnjenja, kao najpopularnija pjevačica narodne muzike u Crnoj Gori.

U kongresnoj sali bečićkog Hotela “Splendid“ njena pojava izazvala je najveće interesovanje medija i prisutnih. Pojedini laureati, uglavnom političari, nijesu prisustovali svečanosti, pa je predsjednik Filip Vujanović, koji je dobio oskara za najpopularniju javnu ličnost, svoj izostanak opravdao predizbornom kampanjom.
Oskari su pošli i u ruke dva ministra - Igoru Lukšiću za afirmaciju mladih i Predragu Boškoviću kao najboljem sportskom radniku. Oskara za podršku mladima dobio je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, koji je takođe izostao sa svečanosti.
Crnogorski brend je „Franca“, a Opština Budva najbolji domaćin kulturno zabavnih događaja. TV Vijesti i ND "Vijesti" proglašeni su najpopularnijim medijima, a Sead Sadiković za najboljeg novinara. Popularna diskoteka Top Hill je domaćin najboljim muzičkim događajima, “Lake fest” je muzički događaj godine, dok je serija „Budva na pjenu od mora“ najbolji promoter crnogorskog turizma.
Kada je riječ o muzici, najbojli pjevač folk muzike je Šako Polumenta, a najbolji ženski vokal u tom istom žanru, koji uglavnom karakteriše šund, je Jadranka Barjaktarović. U sferi zabavne muzike nagradu je dobio Danijel Alibabić, najbolji vokal regiona je Hari Varešanović, nagrada za životno djelo pripala je Zoranu Kaleziću, najbolja interpretatorka izvornih pjesma je Branka Šćepanović, a najbolja grupa je Who See klapa. Oskar su dobile i „zlatne lavice“, selektor Dragan Adžić, a najpopularniji sportista je Mirko Vučinić.
Ipak, najviše ovacija dobio je Rajko Perović, koji je dobio oskara za najboljeg crnogorskog domaćina. Primivši nagradu Perović je pozvao sve da „piju crnogorsko mlijeko“ jer je “ono zdravo”, a isto tako je pozvao i sve da na predstojećim predsjedničkim izborima glasaju za Filipa Vujanovića.



kolektiv.me

Posjeta : 1496