0
Tri sitna koraka do zdravije veze
Počnite "misliti" - srcem!

    Durenje, povlačenje u sebe ili osvetoljubivost najgori su neprijatelji za vezu, a mnogi ljudi će upravo tako reagovati nakon neugodne svađe za koju "krive" - partnera.

Vjerovatno ni sami ne možete pobrojati koliko ste se puta našli u situaciji da sukob završite riječima "baš me briga" te nesvjesno računate da ćete partneru tim ravnodušnim stavom pokazati svoje i natjerati da uvidi što radi krivo. I naposlijetku se promijeni i izvini.
Ovo su tri koraka koja će vam pomoći da istrenirate mozak kako bi se u kriznim situacijama što više počeli služiti srcem nego egom, piše portal Galtime.
1. Cilj je zdrav odnos pun ljubavi, ne smećite to s uma. I kad se svađate i raspravljate, ne zaboravljajte da preko puta vas stoji partner, supružnik, poslovni partner ili neko drugi ko vam je bitan. U svim tim odnosima cilj bi trebala biti produktivnost.
2. Osvjestite vlastite reakcije na sukob ili nemir. Vjerovatno ste već svjesni načina na koji reagujete u slučaju svađe, no osluhnite i svoje misli i energiju. Povlačite li se u sebe? Odgovarate li jednako neljubazno? Ćutite li? Dovoljno je malo promijeniti svoju reakciju.
3. Vode li vaši postupci cilju ili vas udaljuju od njega? Ako na situaciju reagujete preburno i samim time i kod partnera izazivate kontrareakciju, vrijeme je da prestanete stavljati prepreke u vašem odnosu i promijenite reakcije. Najjednostavnije rješenje je da otvorite srce i brzo će nestati sve prepreke između vas i vaše ljubavi.




Posjeta : 1902