0
Američko udruženje reditelja nagradilo Bena Afleka
"Argo" niže nagrade!

    Glumac i reditelj Ben Aflek dobio je nagradu Američkog udruženja reditelja (DGA) za najbolju režiju za njegov film "Argo", još jedno u nizu osvojenih priznanja, tri nedjelje uoči ovogodišnjeg uručenja Oskara.

Nagradu mu je predao sinoć prošlogodišnji pobednik Francuz Mišel Azanavisijus, čiji film "Glumac" je imao fantastičan uspjeh u Holivudu gde je osvojio pet Oskara.
Do sada se pokazalo da najčešće dobitnik nagrade Američkog udruženja reditelja za režiju osvaja i Oskara za najboljeg reditelja, ali Ben Aflek neće moći to da postigne pošto on nije nominovan u toj kategoriji za Oskara, mada njegov film "Argo" konkuriše za sedam statueta, uključujući i u kategoriji za najbolji film.
"Argo", priča o izvlačenju američkih diplomata iz Irana tokom revolucije, bio je na sinoćnoj ceremoniji u konkurenciji sa "Linkolnom" Stivena Spilberga, "Zero Dark Thirty" Ketrin Bigelou, "Jadnici" Toma Hupera i "Pijev život Anga Lija.
Film "Argo" je ove godine, 13. januara dobio Zlatnog globusa za najbolju dramu i za najbolju režiju, a 26. januara i nagradu za najbolji film Udruženja producenata iz Los Anđelesa.
Američki filmski institut (AFI) koji svake godine proglašava najbolja fimska i televizijska ostvarenja u protekloj godini je filmove "Argo" i "Uspon mračnog viteza" Kristofera Nolana uvrstio medju 10 najboljih filmova prošle godine.
Ceremonija uručivanja Oskara održaće se 24. februara.





Posjeta : 1651