0
Dok je umirao od smrzavanja nije znao da je nasijedio bogatstvo
Bogati nasljednik umro - kao beskućnik!

    Vijest da je beskućnik Timoti Henri Grej (60) pronađen mrtav u Vajomingu, u SAD, vjerovatno ne bi dobila prostor u medijima da naknadno nije otkrivena jedna "sitnica". Grej je, naime, davno izgubljeni rođak Hjugete Klark, nasljednice njujorške željeznice i ćerke osnivača Las Vegasa, ali on to, međutim, nije znao u trenutku dok je od zime umirao ispod nadvožnjaka.

Istraga je pokazala da je Timoti Henri Grej bio Hjugetin daleki rođak. Istražni sudija je saopštio da je Timoti bio nasljednik najmanje 19 miliona dolara od ukupnog imetka vrijednog 300 miliona.
Istražni sudija je rekao da je uzrok smrti najvjerovatnije smrzavanje, budući da je tom dijelu Amerike temperatura već danima ispod nule. Grejovi braća i sestre kažu da je im je brat nestao poslije smrti njihove majke, 1990. godine.
Grej je bio usvojeni praunuk bivšeg američkog senatora Vilijama Endrusa Klarka, vlasnika rudnika bakra, graditelja željeznica i osnivač Las Vegasa. Hjugeta, koja je preminula u maju 2011. godine, u svojoj 104. godini, bila je najmlađa od njegovo sedmoro djece. Tridesetih se povukla iz visokog društva Menhetna i živela usamljeničkim životom, u stanu na Petoj aveniji okružena svojim lutkama.
Oko njene imovine vrijedne 300 miliona dolara vodila se bitka među mnogobrojnom rodbinom. Dva testamenta koja je napravila bila su predmet sudskih parnica. U jednom se navodi da njeno bogatstvo treba podijeliti članovima porodice, dok se u drugom, potpisanom šest nedelja poslije prvog, kaže da niko neće dobiti ništa.




Posjeta : 1344