0
Širom Crne Gore Nova godina dočekana veselo
Budva opravdala očekivanja!

    U Budvi je ispred zidina Starog grada najavljivan spektakl. Sa sigurnošću se može reći da su očekivanja, što se prve večeri tiče, ispunjena.

Uoči koncerta mogli su se vidjeti parkirani autobusi iz Splita i Dubrovnika, automobili sa makedonskim, srpskim, crnogorskim i hrvatskim tablicama. Ulicama su šetali momci i djevojke u kaputima, jaknama, sa šalovima i rukavicama, a bilo je i onih svečanije obučenih, koji su planirali da „najluđu" noć provedu u nekim od obližnjih hotela i diskoteka.
Ove godine uvedena je novina, a to su stolovi koji su se nalazili ispred zidina Starog grada.
Kako su posjetioci iz prvih redova kazali foto-reporterki Pobjede, došli su u 17,30 sati kako bi zauzeli prvi red.
Na do posljednjeg mjesta ispunjenom trgu i sa terase obližnjeg hotela posjetioci iz svih krajeva regiona veselili su se uz zvuke Andrijane Božović i Zdravka Čolića.
Božovićeva je nastupila sa „Slaven Knezović bendom", u sastavu – klavijature Slaven Knezović, gitara Enes Zejnilović, bas Vladan Jestrović i bubnjevi Predrag Lazović. Publika je plesala i pjevala uz Andrijanine hitove, makedonske tradicionalne pjesme, „Simply the best" Tine Tarner, kojom je zatvorila nastup, numerama Severine i Nine Badrić, kao i „Bijelog dugmeta" i Merlina.
Andrijana je prije nastupa u izjavi za „Pobjedu" poželjela građanima zdravlja, vjere u sebe, da budu tolerantniji i osmijeh na licima. Od 2013. godine očekuje povratak na muzičku scenu.
Nova godina, novi počeci, pa je tako prije nego što se Zdravko Čolić pojavio na sceni, voditelj Ivan Maksimović najavio momka, koji je na sceni zaprosio svoju djevojku.
Nakon toga, u 23:25 sata, na scenu je stupio Zdravko Čolić, kojeg je publika pozdravila burnim aplauzom. Nastup je počeo numerom „Jedno veče sa Kristinom". Uslijedile su numere „Čija je ono zvijezda", „Produži dalje", „Živiš u oblacima" „Pisaću joj pisma duga", „Malo pojačaj radio" i „Zbog tebe".
U ponoć je uz vatromet i numeru „Hej draga, draga" Čolić poželio srećnu Novu godinu, da je svi provedu u zdravlju i veselju.
Publika ispred, ali i pored bine pjevala je horski i plesala uz sve njegove pjesme. Čolić i bend su nakon dva bisa nastup završili u 2 sata iza ponoći numerom „Noć mi te duguje". Novinari su ostali uskraćeni za izjavu.
Na punim ulicama, baštama kafića i restoranima, pjevalo se, plesalo i veselilo do kasno u noć.

Kako su Kotorani dočekali Novu godinu


Odbrojavanjem tačno u ponoć došla je sa vatrometom na kotorske trgove, pjace i pjacete, ulice, portune i kalete Nova 2013. godina.
Grad je živio kao i u godinama kada je prvi u našoj državi organizovao doček nove godine na svojim raskošnim trgovima i pjacama.
Brojni gosti miješali su se sa domaćim stanovništvom koje nije krilo oduševljenje što su prelijepu decembarsku noć, posljednju u staroj godini, ispraćali uz mediteranske zvuke grupa Egzodusi iz Herceg Novog i Slatka tajna iz Metkovića na glavnom gradskom trgu.
Mladi su u svom ritmu uživali ispred kotorske bazilike Sv. Tripuna uz muzički sastav Indigo blue i klapu Who see iz Kotora, koja će našu zemlju predstavljati na predstojećem Eurosongu, sad već ove godine u švedskom Malmeu.
Novu godinu obilježio je i petominutni vatromet koji je najavio veselje, igru i ples do ranih jutarnjih sati.
U razgovoru sa brojnim gostima koji su Kotor izabrali da dočekaju Novu godinu bilo je Rusa, Engleza, Iraca, Šveđana, uz goste iz gotovo svih država bivše Jugoslavije. Za Skala radio su kazali da se izvanredno provode u prelijepom i gostoljubivom gradu i da su znali da ne griješe što su upravo Kotor izabrali da provedu najluđu noć.
Po riječima direktora kotorske Turističke organizacije Mirze Krcića u Kotoru je bilo preko 10.000 gostiju.
Kafići su organizovali doček na svoj način.
Nije bilo incidenata, a ispred grada je dežurale ekipe Hitne pomoći i kotorske Ispostave policije.
Doček Nove godine je organizovala Turistička organizacija Kotor, suorganizator je bio Kulturni centar "Nikola Đurković", a pokrovitelj Opština Kotor.

Svuda veselo!



Veselo je bilo i u ostalim gradovima Crne Gore.

Žabljački i kolašinski hoteli bili su puni, a pod Durmitorom, po tradiciji, bilo je i onih koji su u Novu godinu ušli na skijama. Ponoćno skijanje je priređeno na skijalištu Savin kuk.
Podgorički hoteli i kafići su, takođe, organizovali doček Nove godine, dok su Nikšićani, Hercegnovljani, Beranci i Pljevljaci u najvećem broju slavili u kućama.



tvcg

Posjeta : 1448