2
Policijska naredba za "dame noći" u belgijskom gradu Gentu
Prostitutke moraju - da se "pokriju"!

    Prostitutke u belgijskom gradu Gentu će od narednog mjeseca morati da se pokriju i prestanu da se ponašaju izazovno.

Gradski oci navode da njihova namjera nije da zabrane prostituciju, ali ističu da će dame najstarijeg zanata morati da od 1. oktobra poštuju nova pravila, ili plate kaznu od 120 eura.
Policijska naredba odnosi se na prostitutke koje, poput svojih amsterdamskih koleginica, rade u izlozima. One će od idućeg meseca morati da budu "pristojnije" obučene i više neće moći da zauzimaju izazovne poze.
- Nisam puritanac, daleko od toga. Gradu kao što je Gent su potrebne prostitutke, ali one moraju da poštuju izvjesna pravila - kazao je za AFP gradonačelnik Danijel Termon.
On je objasnio da će prostitutkama biti zabranjeno da se pojavljuju "gole, u donjem vešu, u bikiniju ili providnoj odjeći" kao i da "plešu u izlogu" ili "oponašaju seksualni čin".
- Stanovnici iz susjedstva su se žalili, pa čak i same prostitutke, zbog sve češćih izgreda u četvrti, tuča ispred izloga...- naveo je Termon.
Lokalni list "Morgen" prenio je izjavu jedne dugogodišnje prostitutke da su problemi nastali prije desetak godina s dolaskom devojaka iz istočne Evrope.




Posjeta : 1192