3
Navike koje ne treba mijenjati
Zadržite - plivanje, doručak i seks!

    Vjerovali ili ne, postoje navike koje ste stekli na godišnjem odmoru, a kojih bi se bilo dobro držati i nakon što on završi. Jedna takva je i sporo jedenje. Na odmoru imamo dovoljno vremena za duge obroke, a zahvaljujući sporijem konzumiranju hrane, mršavimo. Ljeto i opuštanje podrazumijevaju i više seksa što su potvrdile i studije, prenosi Mirror. Tako bi trebalo ostati i nakon odmora jer seks podiže raspoloženje, troše se kalorije i jača imunitet.

Kako na odmoru, tako i nakon godišnjeg pokušajte što manje vremena provoditi u "društvu" gadgeta poput televizije, mobilnog ili računara jer odmor od modernih uređaja poboljšava san i smanjuje stres. Mediteranska prehrana, nanošenje krema za zaštitu od sunca, plivanje te redovno doručkovanje dobre su navike koje isto tako ponesemo s odmora, a koje bi trebale ostati u svakodnevnoj rutini.
Navike koje odmah treba zaboraviti svakodnevno su uživanje u koktelima i alkoholu, konzumiranje prevelikih količina sladoleda, kasno lijeganje u krevet, desert nakon svakog obroka...




Posjeta : 1735