2
Za ljetnje vrućine
Najbolje je piti - vodu!

    Već je općepoznata činjenica da je voda jedan od najvažnijih sastojaka koje unosimo u svoj organizam dnevno. Vodi su se u davnoj prošlosti pripisivala božanska obilježja, prinosile su joj se žrtve, a ljudi su štovali njezine izvore. Postoje i legende o izvorima mladosti koje govore da formula mladolikog i zdravog izgleda leži u prirodnim izvorima vode. Voda s prirodnog izvora puna je hranjivih tvari, minerala, soli i energije, te je zbog toga mnogi nazivaju živom vodom.


Voda je bila simbol plodnosti i vječnog života, a u organizam bi se trebala unositi odvojeno od hrane, počevši odmah ujutro, čim se probudimo. Ipak, i s njom valja pripaziti: prehladna voda može uzrokovati oštećenja crijeva, pogotovo ako se unosi za vrijeme jela, tako da izbjegavaj piti dok jedeš.
U vodu možeš ubaciti malo limuna, limetu ili smrznuto šumsko voće, a Rihanna obožava vodu s kokosom.
Donosimo i nekoliko manje poznatih razloga zašto je dobro piti vodu koji će te zasigurno natjerati da je piješ još više.

1. Voda pokreće tvoje tijelo. Čim se probudiš, popij čašu vode kako bi se tvoj organizam što prije razbudio.

2. Sprječava zatvor. Tekućina podstiče rad crijeva i smekšava stolicu, pa ako imaš takvih problema, pokušaj piti više vode.

3. Vlaži kožu. Voda je najvažniji element za ćelijsku cjelovitost, stoga pij više vode kako bi tvoja koža bila ljepša i zdravija, pogotovo ljeti.

4. Voda pomaže tijelu raznositi i apsorbovati hranjive sastojke iz hrane koju unosimo u organizam.




Posjeta : 1656