2
Donacija Kancelarije za drogu i kriminal UN Kancelariji za droge Ministarstva zdravlja
Donirali opremu - za 13 ustanova!

    Donaciju vrijednu 80 000 eura, koja se sastoji od prezentacione opreme - projektori, platna, table, štampači - za 13 ustanova i dodatne podršku implementaciji Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu - predstavnik Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih Nacija UNODC dr Miloš Stojanović uručio je danas rukovodiocu Kancelarije za droge Ministarstva zdravlja dr Jasni Sekulić.

Sekulićeva i Stojanović sagledali su rezultati dosadašnje saradnje i konkretizovali prijedloge za nastavak uz obostrano zadovoljstvo visokim stepenom saradnje institucija, kao i očekivanje da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednoj fazi Regionalnog programa UNODC 2012-2015.
Evaluirajući rezultate dosadašnje saradnje Ministarstva zdravlja i UNODC kroz učešće u Regionalnom UNODC programu za Jugoistočnu Evropu, predstavnik UNODC Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih Nacija dr Miloš Stojanović iskazao je zadovoljstvo što će Ministarstvo zdravlja i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima u borbi protiv bolesti zavisnosti, posebno imajući u vidu i činjenicu da je Crna Gora do sada i prepoznata kao činilac visoko motivisan za usvajanje novih standarda, kada je ova oblast u pitanju.
- Na taj način doprinosite unapređenju mjera za sprečavanje bolesti zavisnosti i u međunarodnom kontekstu - napomenuo je dr Stojanović.
U sklopu konstruktivne međunarodne saradnje i dosadašnjih uspješno realizovanih aktivnosti, Ministarstvo zdravlja dobilo je podršku Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih Nacija (UNODC) u vidu obezbijeđene edukacije visokog ranga za stručnjake u cilju unapređenja zdravstvene zaštite iz oblasti bolesti zavisnosti. Trideset doktora je prošlo dvonedeljnu obuku TREATNET trening čiji su predavači bili licencirani eksperti UNODC. Tom prilikom oni su dobili zvanje nacionalnih trenera iz oblasti bolesti zavisnosti. Vrijednost ove edukacije kaskadnog tipa je u tome što se ona sada implementira u svim zdravstvenim ustanovama. Pojedine obuke su već realizovane i to u Domu zdravlja u Danilovgradu, u Tivtu je obuka u toku i trajaće do 29. februara, a na Cetinju počinje sjutra, 28. februara. Planiranom dinamikom do juna će sve zdravstvene ustanove organizovati ove edukacije.




Posjeta : 2010