1
Na premijeri filma "U zemlji krvi i meda" u Sarajevu
Angelina zahvalila - na bosanskom!

    Sinoć je u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu održana premijera rediteljskog prvijenca Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda". Duboko ganuta srdačnim prijemom sarajevske publike holivudska je diva zaplakala.

– Vrlo sam uzbuđena, ovo je film koji mi najviše znači. Nadam se da će publika prihvatiti film i znati da je snimljen s ljubavlju. On govori o ljudima i njihovom stradanju. Međunarodna zajednica smatra da se pomoću njezinih programa narod pogođen ratom može brzo oporaviti, ali to nije tako. Potpun oporavak je težak i ljudi trebaju veliku pomoć. Nadam se da će ovaj film privući ljude u Sarajevo i da će proširiti njihovo znanje o stradanjima na ovim prostorima – rekla je glumica i rediteljka Angelina Jolie na sinoćnjoj premijeri svog filma "U zemlji krvi i meda" u prepunoj sarajevskoj dvorani Zetra.
Odlično raspoložena Angelina u društvu Brada Pitta na crvenom tepihu dugo je dijelila autograme okupljenim obožavaocima, a pred prepunom dvoranom ganuta je priznala:
– Teško će biti gledati ovaj film, ali sigurna sam da će vas on ne samo podsjetiti na ono što ste propatili, već i na ono što ste preživjeli. Sretna sam što sam ovdje. Volim Bosnu, volim vas – rekla je Angie.
Nakon odgledanog filma publika je ovacijama nagradila rediteljku i sve glumce, posebno Zanu Marjanović i Rada Šerbedžiju.
Vidno dirnuta Angelina je pred svima zaplakala i zahvalila na bosanskom jeziku.
– Hvala, puno vam hvala!




Posjeta : 1775