0
Ramasterirano izdanje muzike koju volimo
Bajagine balade na - dvostrukom CD!

    Iz Dallas Recordsa stiže dvostruki CD Bajage i Instruktora na kojem se nalaze digitalno remasterirane verzije njihova prva četiri albuma. Pozitivna geografija (iz 1983.godine), S druge strane jastuka (1985.) Jahači magle (1986.) i Prodavnica tajni (1988.) podsjetnik su na muziku uz koju su generacije odrastale, zaljubljivale se, veselile ili sjedile u automobilima po hotelskim parkiralištima.

Neke od pjesama, posebno nezaboravne Bajagine balade kojima se definitivno svrstao među top pet autorskih ličnosti u pop muzike šire regije, zauvijek su zapisane u kolektivnu memoriju onih koji su ga slušali tada, dok su neke od pjesama sa ovih CD dobrodošli podsjetnik na njegovo poigravanje muzikom i žanrovima na koje smo možda i zaboravili.
Treba priznati da pjesme - mnogo ih je kao od šale položilo test vremena - sada zvuče bolje nego nekada kada smo ih slušali sa kaseta koje su se trošile po jedna na dan. Na sreću to je još muzika gitara i bubnja, a ne kompjuterskih matrica koje ozbiljno rade na tome da ubiju svaki iskonski zvuk.




Posjeta : 1555