0
Alta Roma Fashion Week
Ismijava plastične operacije - i eurokrizu!

    – Ma je li to moda za stvarni svijet? – pitaju se svi koje je zapanjila revija visoke mode talijanskoga dizajnera Giannija Molara na Alta Roma Fashion Weeku. Mediji su puni Molarovih modela koje većina smatra – bolesnima! Oduvijek je Molaro provocirao svijet svojim fantazijama rođenim i prije nego što je počeo studirati umjetnost.

Njegov rimski atelijer visoke mode, međutim, pun je odlično oblikovanih vjenčanica i svečanih toaleta na kojima nema ni traga provokacije. Čista suprotnost ludilu koje je upravo pokazao u Rimu!
Šokantna je i bogme neukusna njegova "haljina sisa" kako je nazivaju i najozbiljniji modni kritičari. Golema dojka načinjena od svilene tkanine boje kože od koje je načinjen i cijeli model svakako provokativno govori o vremenu plastičnih operacija koje katkad nisu manje nakaradne od Molarova modela. No, nakaradno se ne izbija nakaradnim. Ružnoća se tako samo umnožava!
U modnom su smislu ružne i druge Molarove haljine s angažovanom političkom porukom. Na primjer, blijedožuta haljina s ovratnikom dizajniranim poput plave kovanice s vijencem zlatnih zvjezdica koje jasno komentarišu krizu u eurozoni.
Valentinovo je ismijano manekenkom odjevenom u golemo crveno srce prekriveno pukotinama. A sam Bog zna što zapravo poručuje manekenka odjevena u svečanu toaletu koja svira električnu violinu, obješena na okvir hotelskih kolica za prevoz prtljage. Udružene, moda i umjetnost imaju mnoga lica. Dio Molarovih modela neobičan je kao i kod mnogih modnih art dizajnera.
Neugodni kič
Dobri su, na primjer, mnogi Molarovi "modni transformersi" – odraz umjetnikove likovne igre koja obogaćuje model. Oni su dio mode za stvarni svijet iako nisu jednostavni za nošenje. Većinu ipak čine modeli kojima Molaro kičerski komentariše stvarni svijet. I to neugodno!




Posjeta : 1624