2
Berlin Fashion Week
Urbani duh inspirisan - jakim ženama!

    Otkako evropskim svijetom vlada Merkozy – kako zovu politički par Merkel-Sarkozy – profitirale su u javnosti mnoge stvari vezane za Njemačku. Tako je osim krvne slike eura javnost pratila i novosti s Berlinske sedmice mode.

Nekad su ga, naime, pratili samo modni znalci i fanatici, a danas je taj “modni Berlinale” zanimljiv koliko i sve velike modne manifestacije. Jasno je da Berlin Fashion Week nikad neće potpuno osvojiti vrh poput “svete” četvorke, odnosno modnih sedmica u Milanu, Londonu, New Yorku i Parizu, ali će to uspjeti najboljim dizajnerskim imenima od kojih su neka već odavno poznata izvan Berlin Fashion Weeka.
U najnovijem izdanju BFW, posebno je zanimljiva Alexandra Kiesel, mlada dizajnerka koja je osvojila nagradu i titulu Dizajnera budućnosti 2011. Taj “živi vrag” nosi štikle s debelom potpeticom i bijelim vezicama uz poludugu ružičastu trenirku, odnosno baletnu haljinu punu finih tankih slojeva, uz to majicu s printom, sivi sako i pleteni slamnati kovčežić. Djelovalo bi to kao "papazjanija" da nije njezina dobrog likovnog talenta. Vidi se to i u njezinu dizajnu – u modelima haljina s dezenima modeliranih u urbanome duhu.
Strogi Hugo Boss
Asimetrično i minimalističko, u mnogim se kolekcijama BFW izborilo za prvo stilsko mjesto sljedeće modne jeseni i zime. Hugo by Hugo Boss nudi strogi crno-bijeli blok omekšan ljubičastim, narančastim i ružičastim akcentima. Poludugim midisuknjama daje novu siluetu, a uzanim kožnatim jaknama dopunjuje nekrojene haljine. Više od klasike Rene Lange inspirisane jakim i ekscentričnim ženama poput Palome Picasso svidjela nam se kul elegancija Lale Berlin, s urbanim rješenjima vojničkih naznaka i gležnjačama kao iz Guliverove radionice. Zavirite svakako na berlinske revije zabilježene na internetu radi novih imena, koji će nastaviti Joopovu ulogu “simbola nove kreativne Njemačke”!




Posjeta : 1616