1
Novi proglas Foruma pisaca Srbije
Nikolaidisa čitati - pažljivo!

    Forum pisaca dva dana poslije proglasa javnosti u kome se oštro suprotstavio „medijskoj hajci i pozivu na linč” na crnogorskog pisca i novinara Andreja Nikolaidisa, uputio je danas nov proglas javnosti u kome poziva na pažljivo i razložno čitanje izvornog teksta Nikolaidisa i saopštenja Foruma.

- Nakon apela Foruma pisaca da se u cjelosti objavi tekst crnogorskog pisca i novinara Andreja Nikolaidisa, dominantna reakcija medija u predizbornoj groznici jeste da se pojedini potpisnici i članovi Foruma pisaca, prije svega Sreten Ugričić, prikažu kao oni koji podržavaju terorizam, a ne kao zagovornici elementarnih ljudskih i autorskih prava. Ponovo je u pitanju spinovanje i selektivno citiranje - izjavio je Tanjugu pisac Filip David, jedan od potpisnika saopštenja Foruma pisaca. David je kazao da „Srbiju ugrožava prije svega loša spoljna i unutrašnja politika a ne neko spolja”.
- Mogu samo da ponovim riječi Svetislava Basare o ´ofucanoj teoriji zavere´ i da (premijera Zorana) Đinđića nisu ubile nekakve antisrpske snage van zemlje, nego oni koji su se proglašavali za najveće srpske patriote i rodoljube - rekao je David.




Posjeta : 1807