0
Provodadžisanje na jagodinski način
Gradonačelnik spaja - neženje i udavače!

    Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Za nepunih mjesec dana, koliko je trajao "njegov” konkurs za ženidbu mladića iz Jagodine, starijih od 38 godina, javilo se više od 200 dama iz Srbije, željnih da upoznaju svoju srodnu dušu i da o trošku Skupštine grada, krajem septembra, odu na romantično letovanje u Grčku.

Marković ne krije da mu prija veliko interesovanje za njegovo provodadžisanje, kome će prethoditi upoznavanje budućih parova u restoranu "Tigar", koji se nalazi usred jagodinskog zoološkog vrta.
Ništa nije prepušteno slučaju, kaže Marković, otkrivajući detalje ove romantične večere, koja će biti održana 20. avgusta. Osim što će se mladići i djevojke neposredno upoznati, sve zvanice će dobiti životne i emotivne biografije svojih potencijalnih partnera, u kojima će biti istaknuta njihova interesovanja, hobiji, način života, očekivanja od braka i partnera.
Po završetku večere, koja će biti začinjena probranim muzičkim notama, sve dame će biti ispraćene do hotela, u kome će prenoćiti o trošku grada Jagodine, a ako neka poželi da popije neko after parti piće sa mladićem Palma neće imati ništa protiv.
– To su odrasli ljudi, svako ima prava da završi veče u svom aranžmanu. Mi smo, kao dobri domaćini, dužni da im obezbijedimo prijatno i bezbjedno konačište. A kada se probude i popiju prvu jutarnju kafu, za sve mladiće i djevojke biće organizovano kupanje u akvaparku – jednoj od turističkih atrakcija ovog grada – kaže Marković.
Po scenariju gradonačelnika Jagodine, utisci mladića i djevojaka treba da se slegnu do kraja septembra, kada će svi zajedno otputovati u romantično grčko ljetovalište Litohoro i kada se on nada da će kombinacija sunca, mora i romantike učiniti pravu stvar.
   Djevojke i mladići biće smješteni u odvojenim sobama, naglašava Palma, a da bi se svi osjećali opušteno i sigurno, tu će biti i reprezentativke Srbije u džudou, kik-boksu i karateu – zlu ne trebalo.
Iako će Markovića poslaničke obaveze spriječiti da prisustvuje ljetovanju, ističe da će neženje i udavače, osim ličnog obezbjeđenja, imati i vođu puta koji će im prezentovati ljepote Grčke, kao i animatora – za lude ljetnje večeri. Za one koje se nakon ljetovanja odluče da stanu na ludi kamen, biće organizovano zajedničko vjenčanje o trošku Skupštine grada Jagodina – glasi hepiend ove priče.
Na pitanje – kako je došao na ideju da organizuje ovo romantično ljetovanje, Dragan Marković konstatuje da je bijela kuga nacionalni problem i da je on "dobio moć” od građana Jagodine da ga rješava na lokalnom nivou.
Po njegovom saznanju, u Jagodini ima oko 750 mladića, starijih od 38 godina i više od 200 žena, starijih od 38 godina, zbog čega je Skupština grada Jagodina prošlog decembra donijela odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima, u kojima je jedan od supružnika stariji od 38 godina i to u iznosu od 3.000 eura. Od kada je ova odluka stupila na snagu, u Jagodini je sklopljeno preko 200 brakova u kojima je rođena i jedna beba.




Posjeta : 1358