0
Važi samo za kvalitetne veze
Udvoje je - lakše i ljepše!

    Život udvoje je ljepši i lakši, oko toga nema nikakve dileme, no često “dvojac” ne funkcioniše onako kako smo to zamišljali ili isprobali u prvim danima dok nas je još držao adrenalin i dok smo letjeli na krilima zaljubljenosti.

To nužno ne znači da ćemo zalupiti vrata za sobom, okrenuti novi list ili - što bi stari ljudi rekli - proliti kantu s pomuzenim mlijekom. Neka jedna od vaših zdravih i dobrih odluka bude i uvođenje reda u vaš brak ili vezu.
Promislite o tome kako funkcionišete u paru, napravite inventuru, a nađete li nešto što nije idealno (gdje su ti sretnici?), sjedite, porazgovarajte i pokušajte to riješiti prije nego što preraste u problem. Takvim ćete načinom svojem partneru ili partnerki pokazati koliko vam je do nje ili njega stalo.
Odvojite vremena za sebe, zbrinite djecu kod djedova i baki te otputujte na vikend koji ćete posvetiti jedno drugome, obiđite mjesta na kojima ste bili u mladosti, možda i mjesto prvog poljupca. Poradite na povjerenju, ono je ključ kvalitetne veze. Povjerenje je poput ledene kore na jezeru za koje ne znate koliko je duboko. Napukne li, a vi to ne primijetite, moglo bi vam se dogoditi da zagazite dalje i dublje, što može biti kobno. Nemojte si nipošto dopustiti da se pretvorite u psa goniča koji će njuškati po partnerovim džepovima, viriti u mail ili mobitel, ali nemojte ni zatvarati oči pred očitim kako bi vaša zajednica opstala.
To nije kvalitetno rješenje za vas. Pokušajte sumnje riješiti razgovorom koji neće biti ofenzivan. Oni koji nisu u vezi ili braku ne moraju nužno srljati u zajednice - tek toliko da si olakšaju život. Prijatelji, druženja i izlasci - pa makar bili i nepar - nisu loše rješenje. Dobra, ali i zdrava odluka može biti i ona - bolje ostati sam(a) nego biti u lošem društvu.
Spremni za nove izazove i novu ljubav
Ako ste odlučili da sljedeću godinu želite provesti kao dio para, vrijeme je za akciju. Nemojte sjediti kod kuće i kukati kako ste sami i jadni. Organizirajte večere na koje ćete pozvati prijatelje, ali i neke nove ljude koje želite bolje upoznati. Možda ne ostvarite vezu, ali dobro ćete se zabaviti i zacijelo pronaći nove prijatelje. Izađite, družite se, upišite neki tečaj, primjerice kuhanja - nikad ne znate gdje vas romansa može zaskočiti. Ako imate simpatiju, ne sramite se pokazati što osjećate!





Posjeta : 1719