3
Odlazak filmske legende
Preminuo Tony Curtis!

    Glumac Tony Curtis, nezaboravni Joe, odnosno Josephina iz klasika “Neki to vole vruće”, preminuo je u četvrtak u 85. godini. Smrt filmske legende potvrdila je njegova kći Jamie Lee Curtis, no nije otkrila nikakve detalje.

Najzapaženiju ulogu ostvario je u komediji "Neki to vole vruće" iz 1959. godine s Marilyn Monroe i Jackom Lemmonom, a iste godine snimio je i film “The Defiant Ones” koji mu je donio nominaciju za nagradu Oscar.
Tony Curtis, pravim imenom Bernard Schwartz, rodio se 3. juna 1925. u New Yorku, a odrastao je u Bronxu. Nakon što je izašao iz američke mornarice u koju se prijavio s 18 godina, vratio se u New York i krenuo na časove glume. Njegov talent prepoznao je studio Universal Pictures te je otišao u Hollywood gdje je 1948. debitirao u filmu "Criss Cross".
Curtis je glumio u više od 140 filmova, pojavio se na naslovnici albuma Beatlesa “Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club" te je dao glas liku iz crtića "Porodica Kremenko". Oženio se pet puta i ima šestoro djece, a svoju najslavniju kćer, glumicu Jamie Lee Curtis dobio je u prvom braku s glumicom Janet Leigh.





Posjeta : 1713