3
Šta (ne)obući
Na razgovor za posao - bez dekoltea!

    Stupanje pred budućeg poslodavca u preuskom topiću ili s dekolteom najbrži je način da žena uprska svoje šanse na razgovoru za posao, donosi Daily Mail.

Sljedeća najveća pogreška u odijevanju koju možete učiniti jeste obući crni grudnjak ispod bijele košulje ili majice. Istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 poslodavaca, koje su naučnici proveli za odjevni brend TK Maxx, takođe je pokazalo da muškarci mogu upropastiti svoje šanse pojave li se pred poslodavcem u izgužvanoj košulji, otrcanim hlačama ili sa smiješnom kravatom.
Poslodavac (njih trećina) svoju odluku donosi u prvih 90 sekundi razgovora. Čak njih 65 odsto priznalo je da će, dvoje li između dva kandidata, presuditi uredan, profesionalan i primjeren izgled.
Stručnjaci upozoravaju da u teška vremena recesije u izuzetno kompetitivnoj atmosferi stotina i hiljada kandidata koji apliciraju za posao valja i te kako pripaziti na prikladno odijevanje.
– Pametno bi bilo odigrati na sigurnu kartu, na noviju i ispeglanu odjeću neutralnih boja. Muškarci bi trebali izbjegavati neprikladne kravate i pripaziti na svoj izgled u istoj mjeri kao i žene. Razgovori za posao nisu mjesto gdje se treba ´´prošetati´´ trendovska odjeća i haljine za večernji izlazak – savjetuje marketinški stručnjak Kieran How.





Posjeta : 1580