3
Popularne su u cijelom svijetu, ali
Za povrede stopala - krive japanke!

    Ako ste mislili da su samo visoke potpetice opasne po zdravlje, prevarili ste se! Omiljena ljetna obuća, japanke, mogu zadati više problema nego što ste mislili

Svaka peta žena ima bar jedan par. No, ljekari upozoravaju na opasnost od redovnog nošenja japanki poput krhotina na goljeničnim kostima i bolova u zglobovima. U japankama ljudi mijenjaju način hoda, pa kada zakorače, pritisak je na vanjskom dijelu stopala, a ne na peti što uzrokuje dugotrajna oštećenja.
– Japanke su popularne u cijelom svijetu. Lako se obuju i skidaju, ali žene bi trebale biti oprezne jer dulje nošenje može uzrokovati probleme sa stopalima i nogama – rekla je Emma Supple, konsultantkinja ortopedica iz MBT. U godini 200.000 Britanaca završi kod ljekara zbog padova u japankama koje im donesu dugoročnije zdravstvene probleme. Najčešće su pritužbe pacijenata na iskrivljenje gležnja, a neki su čak i slomili ruku poslije pada u japankama. Mnoge bole i prsti zbog stalna grebanja o nit koja je između palca i malog prsta.





Posjeta : 1616