0
"Ženske muke"
Grickalice „napadaju” struk!

    Premda je višak kilograma najveći problem pripadnica ženskog pola, istraživanja pokazuju da 72 odsto žena tokom dana nešto prezalogaji - čips, kolače, bombone - kako bi razbile monotoniju na poslu.


Čak ni dame koje su na dijeti ne mogu tako lako da se odupru potrebi da nešto gricnu. Razlog za to je sasvim objektivan, jer kada u krvi opadne nivo glukoze napad gladi može da izazove mučninu i vrtoglavicu. Jedini spas u tom slučaju je da se hitno unesu ugljeni hidrati, kažu stručnjaci.
Stavovi dijetologa se razlikuju pa jedni smatraju da su tri topla obroka dnevno sasvim dovoljna, a sve što se izmemđu njih prezalogaji pretvara se u masnoće.
Drugi eksperti ubijeđeni su da se organizam ne smije moriti glađu, jer se poslije duge pauze uglavnom unosi više hrane nego što je zaista potrebno.
Zbog toga treba imati jak doručak prije odlaska na posao i obavezan ručak za vrijeme pauze. Ukoliko je radni dan duži od običnog, korisno je prezalogajiti, savjetuju indijski nutricionisti, a prenose lokalni mediji.
Nutricionisti smatraju, osim toga, da bi u ishrani trebalo izbjegavati slatkiše, pecivo, kolače, čips, sendviče sa šunkom, jer su ovi proizvodi prekomjerno kalorični, sadrže mnogo šećera, soli, masnoća životinjskog porijekla, aditiva.
Nutricionisti preporučuju, takođe, da se između obroka uzima bilo koje voće, ali manje slatko, svježe povrće u vidu salata začinjenih biljnim uljem, tost sa nemasnim sirom, suvo voće, orasi, jogurt i drugi kiselomliječni proizovodi bez dodataka, prirodni musli s nemasnim mlijekom i bijelo meso.




Posjeta : 1533