0
U svakoj crnogorskoj opštini do 1. maja biće formirane i umrežene kancelarije za prevenciju narkomanije
Protiv droge - svi kao jedan!

       - Kancelarije za prevenciju narkomanije radiće po uniformnom modelu i jednoobraznoj metodologiji, u čemu će imati stručnu i savjetodavnu pomoć Operativnog tima za koordinaciju rada opštinskih kancelarija za prevenciju narkomanije. Za postizanje što većih efekata u toj aktivnosti, kontinuirano će se sprovoditi informativno-edukativni programi koji će obuhvatiti cjelokupnu populaciju učenika osnovnih i srednjih škola - dogovoreno je na današnjem sastanku ministra zdravlja dr Miodraga Radunovića sa predsjednicima opština Andrijevica, Danilovgrad, Plav, Plužine, Rožaje, Šavnik, Mojkovac, Kolašin, Ulcinj, Tivat i Herceg Novi.

Dogovoreno je i da Operativni tim organizuje sastanak sa koordinatorima 21 opštinske kancelarije za prevenciju narkomanije, na kojem će biti prezentiran način rada kancelarija koje funkcionišu u Podgorici i Nikšiću i imaju najduže iskustvo.
Predsjednici opština iskazali su puno razumijevanje i spremnost da učestvuju u formiranju mreže opštinskih kancelarija za prevenciju narkomanije u Crnoj Gori, kako bi se dao kvalitetan odgovor u lokalnoj zajednici, u oblasti prevencije. Na sastanku je zaključeno da se proces umrežavanja opštinskih kancelarija završi do 1. maja, kada će u Crnoj Gori biti u funkciji 21 kancelarija, što predstavlja jedinstven primjer organizacije preventivnih aktivnosti na lokalnom nivou, u okruženju i šire.





Posjeta : 2009