2
Nikšićki "Preporod" bio domaćin trodnevnog anti droga skupa
Za pobjednike droge - "Liga pobjednika"!

    Priprema 4. Hrišćanskih okupljanja bivših zavisnika krajem marta u Sarajevu i planiranje budućih zajedničkih aktivnosti - bili su motivi da nikšićki "Preporod" bude domaćin trodnevnog regionalnog anti droga skupa,kolegama iz Sarajeva, Splita, Zagreba, Rijeke i Beograda. Na susretu su dogovoreni dalji koraci saradnje u pomaganju zavisnicima od droga, a na pomolu je i stvaranje „Lige pobjednika“.

- Skup je protekao u razmjeni iskustava iz svojih sredina, komentarisanju situacija sa kojima se srećemo, unapređenju postojećih servisa podrške osobama koje problem narkomanije dotiče, servise podrške porodicama zavisnika, problema koji nastaju zbog intravenskog konzumiranja droga, krvno prenosivih infekcija, HIVa, hepatitisa...- ističu u "Preporodu" i ukazuju:
- Skup U Nikšiću nije bio dio nikakvog projekta materijalno podržanog od nekog donatora, već su gosti na hrani i spavanju bili kod aktivista "Preporoda", tako da i ta činjenica govori o opredjeljenosti "Preporoda", da bez uslova daje svoj doprinos u pomaganju ljudima da izađu iz kandži droga.




Posjeta : 1969