0
Dermatolozi upozoravaju da sve više mladih žena ima probleme s gubitkom kose
Ekstenzije za kosu - opasne za zdravlje!

    Ekstenzije za kosu trebalo bi zakonom zabraniti, barem tako tvrdi jedna od najvećih grupa koje se bave njegom kose u Velikoj Britaniji The Trichological Society.

Naime, ustvrdili su kako broj salona koji nude ugradnju ekstenzija po prihvatljivim cijenama raste iz dana u dan, no neki od tih frizera nemaju kvalifikacije za njihovo pravilno umetanje. Upravo to navode kao razlog zašto sve više mladih žena ima probleme pa čak i s gubitkom kose.
- Ljudi koji si stavljaju ekstenzije imaju visoka očekivanja da će se zbog njih izgledati i osjećati se bolje, no prečesto sve završi u suzama – izjavio je stručnjak za njegu kose koji vodi navedenu grupu Barry Stevens dodavši kako nošenje ekstenzija duže vrijeme može imati ozbiljne posljedice.
– Ekstenzije mogu trajno uništiti kosu – zaključio je Stevens.
O mogućim opasnostima koje nosi uljepšavanje ekstenzijama, odnosno umecima za kosu objavljen je i članak u britanskom časopisu Dermatologia, a istraživači u Italiji i Americi tvrde kako se navedeni problemi javljaju daleko češće nego što se misli. U njihovom izvještaju piše kako neke žene ne moraju imati vidljive znakove gubitka kose iako njihovo tjeme možda itekako trpi.
- Ekstenzije čupaju prirodnu kosu. Teške su, ne upijaju lako vodu i brzo se petljaju – upozorava Stevens dodajući kako, ako se osoba ipak odluči na takav potez, posebno mora paziti na kvalitet ekstenzija.
S njime se ne slaže Shola Rose, frizerka koja već dvanaest godina radi u Londonu.
- Ako imate ekstenzije, morate se pobrinuti da ih se pravilno stavi te da se redovno skidaju i čiste. Ako vam frizer savjetuje da napravite pauzu, onda ga poslušajte, a nemojte otići u drugi frizerski salon – kaže Rose.
Stevens je radio s mnogim ženama koje su se, nakon što im je kosa uništena ekstenzijama, bile prisiljene obratiti sudu.





Posjeta : 1606