1
„Pantone”
Za 2010. - tirkizna boja!

    Kompanija „Pantone”, koja proizvodi boje i snabdijeva modnu i dekorativnu industriju, tirkiznu je proglasila za zvaničnu boju 2010. godine, a kreatori se slažu.

Tirkizna ima univerzalnu primamljivost. Pogledate u predmet te nijanse i odmah se osjetite kao da ste na odmoru”, rekla je Džejn Šonborn iz kuće „Lili Pulicer”.
Tirkizna predstavlja eksapizam, odnosno osjećaj svježine i novog početka u novoj godini. Pošto se nalazi na „granici” plave i zelene, istovremeno djeluje umirujuće (plavo) i pokretački (zeleno).
Ova boja idealna je za uklapanje u svim sezonama, jer u hladnijim mjesecima osvežava tamne kombinacije, a u proljeće i ljeto dopunjava bijele ili svijetle odjevne predmete.
Tomi Hilfiger se slaže da je tirkizna definitivno boja sledećih sezona, i uvrstio ju je u svoje naredne kolekcije. Kao inspiracija, tu su egzotična ostrva Kariba.
- Žene u mom životu nose tirkizni nakit na odmoru, na moru, i izgleda fantastično uz preplanulu kožu - rekao je Hilfiger.
Kreator je upozorio da, iako na ženama izgleda fantastično u svim količinama, ne preporučuje tirkiznu muškarcima, već im savjetuje tamnije nijanse.
Tirkizna je dobar izbor i ako planirate da preuredite dom, naravno u obliku detalja.
- Ova boja je univerzalna i fleksibilna, i dobro se kombinuje sa sivom, plavom, crnom i bijelom - rekla je dizajner enterijera Šarlot Mos.
Osim za odjeću i kuću, tirkizna je efektivna i kao nijansa sportske opreme, ali i laka za nokte, senke i olovke za oči...
Kompanija „Pantone” za 2009. godinu odabrala je žutu boju mimoze.





Posjeta : 1432