1
Vježbanju uz baletsku prečku
"Topi" kilograme - popravlja kondiciju!

    Fleksibilnost, snaga, izdržljivost i pravilno držanje, ukratko sve što tijelo treba od fizičke aktivnosti, spojeno je u jedinstven program vježbanja koji savršeno objedinjuje najbolje od joge, pilatesa i sportskih treninga. Riječ je o vježbanju uz baletsku prečku koja bi za mnoge mogla biti odgovor na uobičajeno pitanje - kako između svega u ponudi poput fitnessa, pilatesa, joge, jogalatesa, trčanja... odabrati ono najbolje za sebe.

- Body Balance sistem vježbanja uz baletsku prečku uklanja masnoće intervalnim sportskim treninzima, oblikuje mišiće izometričkim vježbanjem, povećava istezljivost tijela na principima pilatesa i pruža sigurnost na temelju nauke fizikalne terapije uz joga vježbe pri čemu se brzo i sigurno oblikuje cijelo tijelo - objašnjava inovatorka vježbanja uz baletsku prečku profesorica kineziologije Martina Mavrin Jeličić.
Ova metoda među ostalim omogućuje zadržavanje maksimalnog rada mišića duže od minute bez pauze i bez gubljenja ravnoteže zbog čega se koristi više mišićnih vlakana nego na primjer kada trčite. Rezultat su lijepo oblikovani mišići nogu i veća stabilnost.
Osim lijepih nogu većini žena posebno zanimljiva biće činjenica kako je jedna od glavnih karakteristika Body balance sistema vježbanja uz baletsku prečku svjesno aktivirati mišiće stražnjice. Čime se osim zanosne stražnjice radi na uklanjanju bolova u donjem dijelu leđa za koji su upravo slabi mišići stražnjice, posebno kod žena, glavni uzrok.
Intenzitet treninga pak zavisi od vrste programa, odnosno zavisno je li riječ o rekreacionom, rehabilitacionom ili kondicionom treningu, može trajati od 45 do 90 minuta.
Vježbanje uz tako sigurnog i stabilnog "partnera" kao što je baletska prečka omogućava da se iz svake vježbe izvuče maksimum, dok tijelo već za izvođenja pozicije osjeća sve dobrobiti te vježbe kao i na koje mišiće djeluje. Samim tim postaje i odličan oblik definisanja tijela kod svakog rekreativca.





Posjeta : 1378