0
Pobjedničko veče, a nije predizborna noć
Ajmo Crna Goro,ooooo!

    Pobjedničko veče je, a nije predizborna noć! I “crveno veče” je, a nije “ono crveno”, niti ima ikakve veze sa politikom. Ipak, noć je kada Crna Gora, posebno njena omladina, treba da izađe na bar jedno od tri “izborna mjesta” – u sportsku salu u Nikšiću, na “Gradski stadion” pod Goricom i(li) u “Moraču” i da "glasa". Noć je kada treba glasati za ambasadore naše zemlje, ali ne za one u MIP, već u sportskim dresovima sa državnim grbom!

Sve počinje u Nikšiću, gdje košarkašice Crne Gore igraju revanš meč protiv Portugala u baražu za ulazak u evropsku “A” diviziju. Baletićeve izabranice nadomak su cilja I tu bi trebao da bude početak večerašnje crnogorske pobjedničke “trice”!
Sportsko-izborni program nastavlja se u 20,15 na “Gradskom stadionu” pod Goricom. Fudbalska “A” reprezentacija Crne Gore dočekuje Kipar u osmoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na SP. Nijedna od ove dvije selekcije nema šansi da takmičarski ide u Južnu Afriku, ali “hrabri sokoli” očekuju prvu pobjedu u ovom ciklusu kvalifikacija. Poslije velike borbenosti, lijepih akcija i golova – koje do sada nijesu krunisali trijumfom, zbog neiskustva i nedostatka sportske sreće – zaslužili su da upišu tri boda i – da ne izostane podrška sa tribina.
- Ovdje narod voli i poznaje fudbal. Entuzijazam je prisutan od početka našeg okupljanja i razumljivo je što se uvijek očekuje pobjeda državnog tima. I zato moramo da pobijedimo – riječi su selektora Filipovića.
I dok fudbaleri pozivaju navijače da ih podrže do prve pobjede, Šćepo i drugovi zovu pristalice da zajedno u “Morači” proslave deseti trijumf u nizu i ovjeru plasmana u evropsku “A” diviziju. Ubjedljivo su savladali Šveđane u prvoj utakmici baraža (70:50) i večerašnji revanš trebao bi da bude formalnost – i prilika za slavlje, a ulaz je besplatan.
Tri su dobra, patriotsko-sportska razloga da se danas u Nikšiću, a večeras u Podgorici čuje ono već dobro poznato “Ajmo Crna Goro,oooo!”. Crnogorske evro-atlantske integracije počele su zlatne “ajkule”, a deveto septembarsko veče prilika je za nastavak “priče”!






B.Čukić

Posjeta : 2153