1
Berlinale
"Zlatni medvjed" - filmu iz Perua!

    ´Milk of Sorrow´ (´La Teta Asustada´) rediteljke Claudie Llose iz Perua, o djevojci sa misterioznom bolesti, odnio je nagradu Zlatni medvjed za najbolji film na Berlinaleu. Velika nagradu žirija dobili su urugvajska drama ´Gigante´ i njemački film ´Everyone Else´.

Srebrni medvjed za najbolji scenario dodijeljen je Orenu Movermanu i Alessandru Camonu za film ´Messenger´. Nagradu Alfred Bauer za poseban doprinos u otvaranju novih filmskih perspektiva dodijeljena je poljskom reditelju Andrzeju Waydi za film ´Tatarak´ i filmu ´Gigante´. Ovaj film je osvojio i nagradu žirija za debitantski film.
Nagradu za najboljeg reditelja dobio je Asghar Farhadi za ´About Elly´, iranski film o ženi koja nestane za vrijeme trodnevnog odmora na Kaspijskom jezeru.
Nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Sotigui Kouyate, glumac koji posljednjih dvadeset godina igra s Peterom Brookeom, za ulogu u filmu ´London River´, te Austrijanka Birgit Minichmayr za ulogu u filmu ´Everyone Else´.
Film ´Oluja´ Hansa-Christana Schmida osvojio je filmsku nagradu međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty Internationala.





Posjeta : 1616