0
Samsung Electronics na sajmu elektronike u Las Vegasu
Predstaviće najtanji televizor!

    Korejski Samsung Electronics tvorac je najtanjeg televizora na svijetu, koji je nedavno ugledao svjetlo dana. Riječ je o televizoru s LCD ekranom i sustavom pozadinskog osvjetljenja pomoću LED dioda.

Naime, debljina ovog televizora iznosi svega 6,5 milimetara. Prototip ovog televizora biće predstavljen na sajmu elektronike u Las Vegasu koji počinje danas.
Na svjetskom tržištu elektronike neprestano raste konkurencija pa je tako i sve intenzivnija potražnja za što tanjim, što manjim i što laganijim proizvodima.
Na ovom sajmu biće predstavljen i najlakši LCD televizor, širine ekrana 32 inča, koji je izradila japanska JVC. Ovaj je aparat tek pola milimetra deblji od novoga Samsungovog televizora.
Od prošlogodišnjeg sajma u Berlinu kad su posljednji put predstavljene slične novotarije najtanji LCD televizori tako su "smršavjeli" čitav milimetar. Tada je 8 milimetara bio "debeo" Philipsov LCD televizor.
U skoroj budućnosti televizori bi mogli biti još tanji, jer je sve češće u upotrebi tehnologija dioda koje odašilju organsko svjetlo.






Posjeta : 1803