0
Softverski div odustao
Microsoft ne preuzima Yahoo!

    Softverski div Microsoft nakon tri mjeseca povukao je prijedlog za preuzimanje Yahooa jer dvije strane nisu uspjele dogovoriti prihvatljivu prodajnu cijenu, javlja BBC. Glavni direktor Microsofta Steve Ballmer formalno je povukao ponudu svoje tvrtke u otvorenom pismu Jerryju Yangu, glavnom direktoru Yahooa.

Ballmer je rekao da je Microsoft svoju prvobitnu ponudu povisio sa 44,6 milijardi na 47,5 milijardi dolara, odnosno 33 dolara po dionici, no Yahoo nije pristajao na manje od 53 milijarde, odnosno 37 dolara po dionici, iznos koji Microsoft nije bio spreman platiti.
U Microsoftu su željeli sklopiti posao s Yahooom kako bi mogli konkurisati Googleom koji dominira unosnim tržištem internetskog oglašavanja. U svome pismu Jerryju Yangu, inače objavljenom na internetskoj stranici Microsofta, Ballmer piše da još uvijek vjeruje kako je njihova ponuda bila razumna, ne samo za Yahoo nego i tržište u cjelini.
"Nakon pomnog razmatranja, vjerujemo da u ekonomskom smislu, zahtjevi Yahooa za nas nemaju smisla te da je u najboljem interesu Microsoftovih dioničara, zaposlenih i ostalih zainteresovanih strana da povučemo naš prijedlog," zaključuje Ballmer.





Posjeta : 1798