1
Ljubitelji tehnoloških inovacija pohrlili u prodavnice
iPhone stigao u Evropu!

    Kompanija "Apple" počela je prodaju revolucionarnog mobilnog telefona iPhone i u Evropi. Samo prvog dana, 9. novembra, prodato je oko 10.000 aparata. Medjutim, to nije ni blizu broju kupaca u Americi. Od 29. jula, kada se prvi put pojavio, do danas je prodato više od 1,4 miliona telefona!


Ljubitelji tehnoloških inovacija na starom kontinentu su na vest o prodaji ove male, elegante spravice koja je zapravo kombinacija mobilnog telefona sa neprekidnim pristupom Internetu, kao i video i muzičkog plejera, pohrlili u radnje.
Uprkos kiši i hladnom vremenu, nekoliko hiljada kupaca željnih iPhona, došlo je još tokom noći ispred prodavnice "Apple" u Londonu. Slična scena mogla se vidjeti i u Kelnu. A onda, kada se radnja otvorila, minut nakon ponoći, oduševljenje je brzo utihnulo.
"Evropski" iPhone nije 3G telefon! To je nešto sporiji 2G telefon koji može da se koristi samo u jednoj mobilnoj mreži, O2 u Britaniji i T-mobile u Njemačkoj. Ako ga dekodirate, tako da radi na svim mrežama, gubite pravo na garanciju, a može se desiti i da imate probleme kada budete instalirali update koji će nuditi "Apple".
Zatim, kamera ovog telefona ima rezoluciju od svega 2 megapiksela, nema UMTS i nemoguće je poslati MMS.
To nije sve. Kupci aparata se obavezuju na dvogodišnji ugovor, mjesečnu pretplatu i telefonski broj, a kompanija "Aplle" će od provajdera naplaćivati i oko 30 odsto prihoda od ostvarenih razgovora.
I na kraju cijena. Aparat košta 399 eura, najmanja mjesečna pretplata je 49 eura, aktiviranje broja je 25 eura...
Medjutim, za prave fanove ne postoje prepreke.
"Jedva sam dočekao ovaj trenutak! Kada ´Apple´ napravi nešto novo ja to jednostavno moram da imam, po svaku cijenu. Ne mogu da vam objasnim zašto. To su emocije", rekao je Majk prvi valsnik iPhona, ne samo u Njemačkoj već i u cijeloj Evropi.
Vjerujemo da ima mnogih koji mu zavide. Neki će mu se pridružiti, a neki se možda prije odlučiti za telefon marke Nokia N95, s kojim mnogi porede "Apple" iPhone.





Posjeta : 1801