2
U Budvi otvoren 14. Festivala informatičkih dostignuća – INFOFEST 2007.
U zvaničnom programu - 40 kompanija!

    Najznačajnija informatička manifestacija u regionu koja, na principu selekcije, okuplja najznačajnije svjetske i lokalne ICT kompanije i korisnike ovih tehnologija, kao i ugledne eksperte iz ove oblasti - 14. Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2007. svečano je otvoren večeras na terasi hotela Avala, u Budvi.

Pravo učešća u zvaničnom programu dobilo je četrdeset kompanija koje nastupaju u izložbenim i prezentacionim formama. Između ostalih, predstaviće se: Čikom, Informatika Montenegro, TradeCom MN, Cardinfo Montenegro, Crnogorski Telekom, Promonte, MTEL, ComTrade, Saga, Serbian Business System–SBS, MFC-Mikrokomerc, Pexim, Microsoft, IBM, Ericsson NT, Sun Microsystems, Logos, Hermes SoftLab, Pošta Crne Gore, Digit Montenegro, Oracle, Cisco Systems, Axis Communication, Pošta Srbije, SRC.SI...
Program festivalske forme „Autorski radovi“ sastojaće se od prezentacije 33 rada koji su odabrani kao najuspješniji među 109 radova primljenih po javnom konkursu.
Jedan od najznačajnijih Infofest programa je peta Međunarodna konferencija telekomunikacionih regulatornih tijela koja će, ove godine, obraditi temu „Neophodni elementi za uvođenje konkurencije u telekomunikacijama“.
Zanimljiv specijalni program priprema kompanija Microsoft. Pored poslovnih i tehnoloških novosti iz ove firme, učesnici Infofesta imaće priliku da se upoznaju sa projektima koje Microsoft razvija, u saradnji sa upravama Beograda i Podgorice.
Opština Budva, koja se ove godine aktivno uključila u pripreme Festivala, obećala je nezaboravno tradicionalno „Veče s Budvanima".





Posjeta : 1822