0
Meksički tajkun oduzeo primat osnivaču Microsofta
Slim bogatiji od Gatesa!

    Meksički tajkun Carlos Slim, vlasnik telekomunikacijskih kompanija, trgovačkih lanaca i banaka, postao je prvi najbogatiji čovjek na svijetu prestigavši Billa Gatesa, osnivača Microsofta koji se već 13 godina nalazi na čelu popisa najbogatijih.


Tu informaciju objavio je meksički financijski časopis Sentido Comuno. Prema on-line izdanju toga lista, Slim je sada "težak" 67, 8 milijardi dolara i ima 8,2 milijarde više od Gatese čije se bogatstvo procjenjuje na 59,2 milijarde dolara. Američki Forbes je u ožujku Slima stavio na drugo mjesto najbogatijih iza Gatesa.
Slimovo je bogatstvo znatno poraslo posljednjih mjeseci zahvaljujući rastu cijena dionica njegovih kompanija, posebno kompanije za mobilnu telefoniju America Movil. Dionice njegovog telekomunikacionog carstva porasle su za 27 odsto, a dionice banke Inbursa 20 odsto. Slimovo bogatstvo sada odgovara iznosu od oko osam odsto BDP Meksika.
Prije dva mjeseca Carlos Slim kupio je gradsko smetlište u radničkom naselju predgrađa Ciudad de Mexica, gdje namjerava sagraditi trgovački centar, dvije škole, bolnicu, sveučilište i park.
Smetište u gradiću Nezahualcoyotl kupio je za nepoznat iznos i namjerava u njega uložiti 150 miliona dolara do 2010., a uvjeren je da će nekretnine rastom privrede doživjeti pravu eksploziju.
Za razliku od Gatesa, koji u filantropske svrhe donira desetine milijardi dolara, Slim, koji je inače sin libanonskog imigranta, vjeruje kako se siromaštvo može efikasnije riješiti poslovnim poduhvatima.




Posjeta : 1996