2
Finale ovogodišnjeg ciklusa kviza "Znanjem protiv droge" biće održano u nedjelju
Biće poražena - samo droga!

- Ove godine imali smo takmičenje u 17 podgoričkih osnovnih škola, za razliku od prethodne kada su se takmičili i učenici iz drugih gradova u kojima jenaša Kancelarija donirala kabinete za prevenciju bolesti zavisnosti. Ukupno je učestvovalo 2403 učenika. Uoči finala na prvom mjestu je škola „Marko Miljanov“ sa prosjekom uspješnosti 29,48 (od mogućih 30), na drugom mjestu je „Pavle Rovinjski“ 29,28 procenata i na trećem mjestu „Štampar Makarije“ sa 29,26 procenata uspješnosti. Biće u nedjelju vrlo interesantno nadmetanje ove tri škole. Cilj kviza je da ne bude poraženih, već da sva djeca prođu kroz ovaj vid takmičenja i da saznaju o štetnostima psiho-aktivnih supstanci po zdravlje čovjeka - naglasio je šef gradske Kancelarije za prevenciju narkomanije Dušan Raspopović, najavljujući za nedjelju u Vatrogasnom domu finale ovogodišnjeg ciklusa kviza "Znanjem protiv droge".

- Dugogodišnji smo partner Kancelarije za prevenciju narkomanije, a uz njih smo od početka kviza „Znanjemm protiv droge“. Edukacija mladih ljudi o ovom prtoblemu i pšrevencija glavbni su razlozi što podržavamo Kancelariju i što smo već tri godine sponzori ovog kviza - istakla je PR menadžer „ProMontea“Eleonora Albijanić.
- - Kao i ostali podgorički mediji i naša TV kuća afirmiše zdrave stilove života, muziku, sport, stvara nove talente u muzici, glumi, novinarstvu, sportu...tako da je to osnovni razlog što smo u ovoj priči. Sa druge strane, prošle godine sjajno sam se proveo, osjetio sam taj djelić atmosfere, takmičarsko iščekivanje učenika tri škole i pokušao sam da dam svoj doprinospriči koja je sama po sebi jako interesantna. Tim mladim ljudima mnogo znači što su u finalu, pokazali su da su upoznati sa tim gegmentom problema društva. Mogu da obećam da će opet biti interesantno i da će „IN“ reportažno objaviti čitav tok događaja.Neću navijati ni za jednu školu, ali trudiću se da ih sve podstaknem da što bolje urade zadatke, pod olimpijskim geslom „Neka pobijedi najbolji“ - napomenuo je voditelj finala kviza Ivan Maksimović sa TV „IN“.
Nagrade

Za finaliste kviza obezbijeđene su brojne nagrade - prvoplasirani će otputovati na Crnogorsko primorje (3 dana), drugoplasirana ekipa dobija na poklon jednodnevni izlet po Crnoj Gori, dok će osvajači trećeg mjesta kao nagradu dobiti večeru, u nekom restoranu u Podgorici.







B.Č.

Posjeta : 2183