3
Dijagonale 2,5 metara
Vatreni ekran!

          Dizajnersko-tehnološka kompanija NAO Design osmislila je neobičan računarom upravljan ekran koji umjesto klasičnih piksela i LCD ploča za prikaz koristi vatru, a osim što dojmljivo izgleda, sposoban je prikazivati i jednostavne slovne natpise i likove. Nažalost, na ovom neobičnom ekranu neće se moći gledati utakmice nadolazećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu

          Svaki od 'piksela' ekrana Infernoptix Digital Pyrotechnic Matrix sastoji se od pripadajućeg plamenika unutar ekrana, a njegovim paljenjem i gašenjem upravlja pripadajući softver na računaru. Kao gorivo plamenici koriste propan, no za istu namjenu može se koristiti i prirodni plin. S obzirom na dimenzije ovog divovskog ekrana, potrošnja od oko 60 litara plina na sat nije uopšte začuđujuća.
          Kao što smo već spomenuli, ekran je dijagonale zavidnih 2,5 metara, izrađen je od čelika i bakra, a teži oko 205 kilograma. Osim što služi za jednostavne ali efektne prikaze, ekran može poslužiti i za reprodukciju različitih zvučnih ritmova, u što ćete se uvjeriti pogledate li neki od video zapisa na službenim stranicama proizvođača.
            Ovaj jedinstveni ekran moguće je iznajmiti po nama nažalost nepoznatoj cijeni.
www.infernoptix.com
www.naodesign.net





Posjeta : 1758