2
Za 400$ mjesečno
E-pošta za milionere!

          Na Web lokaciji www.millionaires24.com, čiji je vlasnik minhenska kompanija Netlite, pozivaju se svi koji cijene "prave stvari" u životu da se pretplate na jedan od ekskluzivnih naloga e-pošte i "izdignu iznad gomile prosječnih korisnika koji se odlučuju za besplatne naloge".

         "U svijetu u kojem se svako ocenjuje na osnovu finansijskog statusa, članovi lokacije Millionaires24.com mogu da demonstriraju svoje bogatstvo", piše na jednoj od strana te lokacije. Posjedovanje e-adrese na lokaciji www.millionares24.com reklamira se kao nalog e-pošte za svjetsku visoku klasu - taj ekskluzivni status se korisnicima naplaćuje 400 dolara mjesečno.
         "Posjedujete luksuzan automobil i uživate u ekskluzivnostima? Naravno... Ali zašto biste sputavali sami sebe? S nalogom na ovoj lokaciji dokazaćete svim primaocima vaših poruka da ste uspjeli u životu! Prosječna osoba ne može sebi da priušti e-adresu koju će plaćati 399 dolara mjesečno", kaže vlasnik kompanije Netlite Kristijan Mader. "Toliko je onih koji žele da svoj status i bogatsvo pokažu i na Webu. Naša lokacija je najbolji način za prikazivanje finansijskog statusa", dodaje Mader.
          Na lokaciji Millionaires24.com koja je aktivirana 11. aprila, posjetiocima se između ostalog nudi globalna Web e-adresa, neograničen broj e-poruka, adresar, podsjetnik i lista zadataka koje treba obaviti. Međutim, iste te usluge nude i serveri za besplatnu e-poštu, kao što su Hotmail, Yahoo! Mail i Gmail. To znači da se uz godišnji račun od skoro pet hiljada dolara dobija još nešto. "Nije riječ o samoj usluzi, već o činjenici da adresa e-pošte košta 399 dolara mjesečno. To je statusni simbol za njenog vlasnika", kaže Mader.
         Očigledno da bentli u garaži, jahta usidrena u Monaku i kućerina na Beverli Hilsu nisu kompletni bez jednog ovakvog naloga e-pošte. Da bi se obezbjedila ekskluzivnost, dostupno je samo deset hiljada adresa, a Kristijan Mader nije želio da otkrije koliko naloga e-pošte je do sada otvoreno.





Posjeta : 1711