0
Objavljeno juče na CES održanom u L.A.
Google pokrenuo video servis!

          Google je počeo prodavati video sadržaje, nudeći surferima način da preko Interneta pronađu i kupe video isječke, cjelokupne televizijske emisije, filmove, ali i još puno toga.

          Vijest je objavljena juče na vrlo posjećenom CES (Consumer Electronics Show) koji se održava u Las Vegasu. Suosnivač najpoznatije svjetske Internet tražilice Larry Page kao primjer je naveo mogućnost kupovine epizoda serije CSI i Zvjezdanih staza. Cijena po epizodi trebala bi biti oko dva dolara.
          Nesumnjivo, ovo je velik i isplativ Googleov potez, ali Apple je, uz pomoć svog iTunesa, prvi na prodaju ponudio video sadržaje. Sada na tržište moraju da požure Microsoft i Yahoo.
          Spomenimo da je Google sklopio dogovor s proizvođačem mobilnih telefona Motorola, pa će se tako na budućim modelima nalaziti posebna tipka kojom će koprisnik u trenutku biti na webu, i to na Googleovoj početnoj stranici.
             Krajem 2005. Googleova tražilica je u CNN anketi koju je ispunilo preko 18.000 čitataoca web izdanja proglašena za novitet koji je najviše doprinio razvoju weba u posljednjih 15 godina.





Posjeta : 1574