0
Novi Nisan sam „zacjeljuje” ogrebotine
"Samozacjeljujući" Nissan!

       Poznati proizvođač automobila Nissan, u saradnji sa kompanijom Nipon Paint, razvio je novu vrstu boje za automobile, pomoću koje sve ogrebotine automatski zacjeljuju za nedelju dana.

       Kijoši Ariga, portparol Nissana, objasnio je novinarima da nova boja sadrži elastičnu smolu, sličnu gumenoj površini, koja ima sposobnost da se potpuno oporavi od sitnijih ogrebotina nastalih u praonici, tokom vožnje kroz prirodu ili ogrebotina od noktiju.
       Prezentujući novu boju nazvanu Scratch Guard Coat, predstavnici kompanije Nissan prikazali su dvije fotografije. Na prvoj se vidi automobil sa ogrebotinama na haubi, a na drugoj taj isti automobil nakon nedelju dana, ali bez ijedne ogrebotine. Novi premaz, čija trajnost iznosi tri godine, biće dostupan samo kupcima određenog broja modela sportsko-rekreativnog vozila X-Trai, koje će se uskoro naći na japanskom tržištu.
       Automobili sa novom vrstom boje biće nekoliko stotina dolara skuplji od ostalih modela, a u Nissanu još ne planiraju plasiranje ovih „samozacjeljujućih” automobila na strana tržišta





Posjeta : 1675