Brze Cinjenice - Sport

0
Odbojkašice Crne Gore sjutra, u 4. kolu grupe"B" CEV srebrne lige, gostuju Gruziji
"Crvene" ciljaju - nove bodove!
    - Upoznati smo sa kvalitetom reprezentacije Gruzije. Iako je meč na našem terenu bio rezultatski lagan očekujemo mnogo veću borbu ovdje. Imali smo par dana za odmor i za pripremu i nadamo se da ćemo ponoviti dobru igru i donijeti maksimalan broj bodova timu - ističe Marija Šušić, tehničarka u odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore koja sjutra, u 4. kolu grupe"B" CEV srebrne lige, gostuju Gruziji. 
 
0
Selektor košarkaške "A" reprezentacije Boško Radović optimista poslije razgovora sa centrom Nikolom Vučevićem
Na Mundobasketu - prvi put kompletni!
- Imao sam razgovor dosta optimističan, dosta lijep sa Nikolom. On će biti na raspolaganju reprezentaciji ovog ljeta, i na pripremama i na Svjetskom prvenstvu. Čak postoji mogućnost da od početka priprema bude sa nama - potvrdio je selektor košarkaške "A" reprezentacije Boško Radović poslije razgovora sa centrom "Čikago Bulsa" i dodao:
- Bojan Dubljević, Nikola Ivanović, Nemanja Radović, Dino Radončić svi če biti na raspolaganju. Peri igra plejof u španskoj ligi, on će imati vjerovatno par dana duže da odmara nego ostali. S njim smo se dogovorili kada završi plej of da se čujemo da utanačimo datume, i možda ćemo prvi put od kad sam ja selektor imati sve igrače na raspolaganju. 
 
0
U trećoj finalnoj utakmici za prvaka Crnogorske košarkake lige „Budućnost Voli“ – Derby SC 103:87 (33:22;36:22;15:21;20:22)
„Tricom“ do – 15. titule!
„Tricom“, maksimalnim rezultatom u finalnoj seriji za prvaka Crnogorske košarkake lige košarkaši „Budućnost Voli“ večeras su najlakše i najubjedljivije savladali Derby SC 103:87 (33:22;36:22;15:21;20:22) i osvojili 15 titulu prvaka države.
U ekipi koja je i ove sezone osvojila „duplu krunu“ najefikasniji bili su Obrajan sa 30 I Erik Grin sa 16 koševa, a kod “studenata” istakao se David Mirković sa 16.
 
 
0
Dosadašnji Predsjednik Crne Gore
Poštovanje za rezultate - Jelene Dubljević!
- Zahvalnost i poštovanje Jeleni Dubljević za izuzetne profesionalne rezultate, nemjerljiv doprinos razvoju i afirmaciji crnogorske ženske košarke, neiscrpnu energiju i ljubav prema državi koju je pokazala igrajući u nacionalnom dresu - uputio je dosadašnji Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 
 
3
U drugoj finalnoj utakmici za prvaka Crnogorske košarkaške lige SC Derby – „Budućnost Voli“ 70:89 (16:22;18:19;22:26;14:22)
Ubijedljivije pobijedili - "dvokorak" do 15. titule!
Košarkaši „Budućnosti Voli“ ubjedljivijom pobjedom nego u prvom susretu napravili su dvokorak ka 15. tituli prvaka Crnogorske košarkaške lige – u večerašnjoj utakmici savladali su „studente“ 19 razlike – SC Derby – „Budućnost Voli“ 70:89 (16_22:18:19;22:26;14:22).
U ekipi Petra Mijovića najefikasniji bili su Hejs sa 23 koša, Grin 19 i Kaba 16, a kod nominalnog domaćina Pavlićević 18, Dlavković 15 i Drežnjak sa 13.
Treči njihov finalni susret, koji bi mogao biti i posljednji u ovoj sezoni, biće odigran u petak. 
 
3
Fudbalski savez Crne Gore osuđuje skandiranje navijačke grupe „Vojvode“
Pokrenut postupak - protiv "Sutjeske"!
- Nažalost, prilikom dolaska navijačke grupe „Vojvode“ na utakmicu finala Kupa Crne Gore čule su se skandalozne i apsolutno neprihvatljive poruke. Skandiranje pomenute grupe predstavlja suštu suprotnost vrijednostima koje promoviše fudbal i nepoželjno je na stadionima i oko njih. Takvo skandiranje mora naići na osudu kompletnog crnogorskog društva ali i na adekvatnu reakciju nadležnih državnih organa - saopštio je FSCG, koji osuđuje skandiranje navijačke grupe „Vojvode“ i Disciplinska komisija je, na osnovu prijave Komisije za bezbjednost i sigurnost, pokrenula disciplinski postupak protiv FK „Sutjeska“ zbog nedoličnog ponašanja njihovih navijača.
Saopštenje FSCG prenosimo integralno: 
 
3
Selektor ,,A“ reprezentacije Crne Gore objavio je spisak igrača za duel sa Mađarskom u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024 i prijateljski sa Češkom
Radulović pozvao - najspremnije!
- Igramo protiv još jednog od favorita grupe i želimo da, rezultatski, ostvarimo više nego u meču sa Srbijom. Upravo ta utakmica treba da nam bude smjernica kako treba da igramo. Želimo da nadogradimo tu igru, dodamo kvalitet više kako bismo došli do željenog rezultata. Junski termin je uvijek neugodan, ali imamo dobro iskustvo iz prošle godine i trudićemo se da ponovimo dobre partije. U svakom slučaju, uvjeren sam da je pozvana grupa igrača više nego spremna da odgovori izazovima utakmice kao što je ova sa Mađarskom - ukazao je Miodrag Radulović, selektor ,,A“ reprezentacije Crne Gore, koji je objavio spisak igrača za duel sa Mađarskom u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2024 i prijateljski sa Češkom. 
 
2
Finale fudbalskog Kupa Crne Gore "Sutjeska" - "Arsenal" večeras od 20,30 pod Goricom
Nikšićani favorit - nada obostrana!
          - Ne bježimo od očekivanja javnosti i naših navijača, favoriti smo u finalu. Imamo iskustvo osvajanja trofeja, kvalitet dokazan tokom sezone, a motiva nam neće nedostajati. Ipak znamo da nećemo potcijeniti "Arsenal", najpokretljivija su ekipa u ligi, odlično su vođeni sa klupe. Nema nepoznanica, znamo sve dobre i loše strane rivala, a nadam se da će individualna klasa dva puta najbolheg igrača lige, Novice Erakovića, ili nekog od mojih igrača, doći do izražaja. Silno su motivisani, poručio je Nenad Brnović, trener fudbalera "Sutjeske" koji nijesu uspjeli da odbrane titulu šampiona, a večeras - na "Gradskom stadionu" u Podgorici, od 20,30 - protiv "Arsenala" u finalu Kupa Crne Gore igraju za drugi trofej Kupa u klupskoj istoriji.  
 
2
RSCG posthumno će uručiti plakete porodicama Duška Milića i Miodraga-Miška Popovića
Uz njih su - stasale brojne generacije!
    - I na ovaj način čuvamo uspomenu na ljude uz koje su stasale brojne generacije crnogorskih rukometašica i rukometaša - napominje Rukometni savez Crne Gore, čiji će predsjednik Petar Kapisoda danas, uoči finala Kupa Crne Gore za muškarce "Budvanska rivijera" Budva – "Rudar" koje se u 18 igra u „Bemax areni“, uručiti plakete porodicama Duška Milića i Miodraga-Miška Popovića, kao odraz poštovanja za sve što su čuveni treneri i izuzetni ljudi uradili za naš sport.  
 
2
U polufinalu Kupa za rukometaše "Budvanska rivijera" savladala "Lovćen" 25:22,
Budvani eliminisali - branioca trofeja!
          U finalu Kupa Crne Gore, sjutra od 18 u „Bemax areni“, ugraće RK "Budvanska rivijera" Budva i ORK "Rudar".
Nakon što su Budvani u prvom polufinalu eliminisali branioca trofeja – RK Lovćen (25:22), ORK "Rudar" je bio bolji od MRK "Sutjeska" 24:21 (12:10), pa će se boriti za prvi trofej u klupskoj istoriji.
U finalu Kupa Crne Gore za rukometašice igraće ŽRK "Budućnost Bemax" i ORK "Rudar". 
 
1
Sjutra, polufinalnim duelima u konkurenciji muškaraca počinje završnica kup takmičenja
Trofeje brane - osvajači titula prvaka!
       Polufinalnim duelima u konkurenciji muškaraca RK "Lovćen" – RK "Budvanska rivijera" Budva (od 16) i RK "Sutjeska" – ORK "Rudar" (18.30) sjutra u „Bemax areni“ počinje završnica kup takmičenja.
RK "Lovćen" i ŽRK "Budućnost Bemax" osvojili su titule prvaka, u nedjelju će biti poznati i pobjednici Kupa Crne Gore.  
 
1
Za predstojeću utakmicu "Budućnost Voli" – "Crvena zvezda"
Prodaja ulaznica - počela u podne!
    Prodaja karata za predstojeću utakmicu "Budućnost Voli" – "Crvena zvezda" počela je u podne na biletarnici Sportskog centra „Morača“.
Ulaznice će biti prodavane u subotu, nedelju i ponedeljak od 12 do 18, kao i na dan utakmice od 12 do početka utakmice.
Cijene ulaznica su 15, 20 i 25e za utakmicu koja je na programu u utorak od 20.  
 
1
U drugom meču četvrfinalne serije ABA Lige "SC Derbi" - "Partizan" 79:81
"Studenti" nijesu izdržali!
"Studenti", koji su pobjedom u Beogradu napravili senzaciju, večeras su bili blizu da obezbijede prolaz u polufinale za prvaka ABA lige, ali u samom finišu druge utakmice četvrfinalne serije ponestalo im je snage i koncentracije, što je euroligaš "Partizan" iskoristio, slavio u "Morači" 79:81 i obezbijedio je "majstoricu", koju će u ponedjeljak igrati u beogradskoj "Areni".
Najefikasniji kod "crno-belih" bili su Eksum sa 24 i Nanali sa 23 koša, a kod domaćih Megi sa 15. 
 
1
Pripremni kamp enske kadetske reprezentacije Crne Gore počinje 22
Marić pozvao - 26 igračica!
Selektor ženske kadetske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica za pripreme u Podgorici naredne sedmice. Na pripremni kamp počinje 22. i traje do 25. Marić je 26 igračica. 
 
1
Rukometna Kup takmičenja u obje konkurenciji ulaze u završnu fazu
Za trofeje - u nedjelju!
       Aktuelni osvajači trofeja Kupa su RK" Lovćen", odnosno ŽRK "Budućnost Bemax", koji su proteklog vikenda proslavili osvajanje titule prvaka, trofeeje će braniti za vikend u "Bemax areni".
Rukometna Kup takmičenja u obje konkurenciji ulaze u završnu fazu. U polufinalnim duelima u konkurenciji muškaraca, u subotu, 20. maja sastaće se RK "Lovćen" – RK "Budvanska rivijera" Budva i RK "Sutjeska" – ORK "Rudar".
Za trofej u konkurenciji žena, igraće ŽRK "Budućnost Bemax" i ORK "Rudar".
 
 
1
Uspjeh crnogorske reprezentacija u vaterpolu na plaži
Na Svjetske igre - idu kao pobjednici!
Crnogorska reprezentacija u vaterpolu na plaži (beach water polo) na Svjetske igre na plaži (World Beach Games), koje se održavaju na Baliju, od 5. do 12. avgusta idu kao pobjednici kvalifikacionog turnira.
Naši vaterpolisti u finalu savladali domaćina Egipat!
Nakon peteraca konačan rezultat bio je 14:15. 
 
1
Za nastup na Svjetskom prvenstvu u Japau od 17. do 29. jula
"Ajkule" počele pripreme!
         Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Fukuoki (Japan) od 17. do 29. jula.
Na početku priprema biće Đuro Radović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Jovan Vujović, Aljoša Mačić, Đorđije Stanojević i Marko Mršić. Ostali kandidati za A selekciju okupljaće se nakon što završe obaveze u klubovima.
Sa igračima će pored selektora Vladimira Gojkovića raditi i treneri Miodrag Matković i Zoran Ivanovski. 
 
1
Pobjede "Budućnosti" i "Sutjeske", "Arsenal" i "Dečić" jedini bez golova u 34. kolu Meridianbet 1.CFL
Vodeći slavili - razlika ista!
       Lider je slavio u Bijelom Polju, šampion je na svom terenu savladao "Rudara", pa je razlika između dva vodeća tima ostala ista, a jedini meč bez golova 34. kolu Meridianbet 1.CFL odigralii su "Dečić" i "Arsenal".
"Dečić" - "Arsenal" 0:0; "Jedinstvo" - "Budućnost" 1:3; "Jezero" - "Iskra" 2:0; OFK " " - "Mornar" 0:1; "Sutjeska" - "Rudar" 2:1.  
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao je tekvondo reprezentativki Anđeli Berišaj osvajanje najsjajnijeg odličja u Sarajevu
Širi se - krug pobjednika!
- Ćestitke tekvondo reprezentativki Anđeli Berišaj na osvojenoj zlatnoj medalji na Multievropskim igrama u Sarajevu. Prvo zlatno odličje u seniorkoj konkurenciji za Anđelu njava je još jedne sjajne sportske karijere. Širi se krug pobjednika u raznim sportskim disciplinama koji na najdostojanmstveniji način predstavljaju Crnu Goru - Predsjednik Crne Gore čestitao je Anđeli osvajanje najsjajnijeg odličja. 
 
1
U 34. kolu Druge lige "Mladost" Donja Gorica savladala "Igalo" 2:1
Prvi put - igraće u eliti!
"Mladost" Donja Gorica fudbalski klub, osnovan 2019., pobjedom nad "Igalom" 2:1 u 34. kolu Druge lige matematički je, dva kola prije kraja, obezbijedio prvo mjesto i prvi put u istoriji igraće Prvu crnogorsku fudbalsku ligu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|