Brze Cinjenice - Sport

1
U prvom kolu EHF Lige šampiona rukometašica "Budućnost Bemax" - Bitihajm 22:27 (10:11)
Njemice preokrenule - do odmora!
       Rukometašice "Budućnosti Bemax" poražene su na startu EHF Lige šampiona od njemačkog "Bitihajma" 22:27 (10:11) u "Bemax" areni.
„Plave“ su sjajno krenule i u 20. minutu vodile su 8:4, ali je finiš prvog poluvremena pripao njemačkom predstavniku koji je serijom 6:1, došao do preokreta (10:9) u 26. minutu.
Put ka pobjedi gošće su trasirale na početku drugog poluvremena – postigle su tri vezana gola i povele 14:10 u 34. minutu. 
 
1
Fudbalski savez Crne Gore zahvalio navijačima
Borbu nastavljamo - zajedno!
          - U pravom smislu te riječi, naši navijači bili su 12. igrač ,,sokola“ i nose velike zasluge za pobjedu nad Bugarskom. Zajedno nastavljamo borbu u kvalifikacijama za EURO 2024. Navijači, hvala! - Fudbalski savez Crne Gore zahvalio je navijačima koji su većeras, u 5. kolu kvalifikacija za EURO 2024., podržali fudbalsku "A" reprezentaciju Crne Gore. 
 
1
U 5. kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora - Bugarska 2:1 (1:0)
U nadoknadama - "sokoli" nadoknadili!
Još jedna uzbudljiva utakmica ,,hrabrih sokola“ ovog puta je imala srećan kraj – u petom kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024 Crna Gora je savladala Bugarsku sa 2:1. Odlučio je gol Stevana Jovetića u šestom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena. Bila je to nagrada za veliku borbenost, pogotovo nakon isključenja Igora Vujačića u 59. minutu, kao i izlaska Nikole Krstovića zbog povrede petnaestak minuta prije kraja. 
 
0
Na startu EHF Lige šampiona rukometašice "Budućnosti Bemax" sjutra dočekuju njemački "Bitighajm"
Biće teško - žele pobjedu!
- "Bitighajm" je tim koji najviše trči u Ligi šampiona, dok poziciono malo napada, pa je ključ utakmice zaustaviti tranziciju protivnika. Tim je koji trči najviše u Ligi šampiona, njihova igra se svodi na to. Poziciono malo napada i mislim da to možemo da riješimo, ali ključ je da spriječimo njihovu tranziciju. Osvojili su Superkup Njemačke, igraju odlično i u prvenstvu, tako da su u dobrom ritmu, a ekipa je na okupu već tri sezone. Analizirale smo ih dva mjeseca, biće teško, ali želimo pobjedu na startu – naglasila je Bojana Popović, šefica stručnog štaba Ž
RK "Budućnost Bemax" uoči sjutrašnje utakmice protiv njemačkog predstavnika (od 14 u „Bemax areni“) na startu EHF Lige šampiona. 
 
0
U 5. kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra dočekuje Bugarsku
Vjeruju u trijumf i - povratak "u igru"!
    - Tri boda protiv Bugarske nas vraćaju u igru. Udaljio nas je remi u Kaunasu, ali grupa je ujednačena, Srbija se izvukla u Bugarskoj gdje smo mi pobijedili, Litvanci su nama uzeli bod, Srbija u Beogradu izgubila od Mađarske. Biće još iznenađenja. Imamo šanse da se borimo do kraja. Vjerujem da možemo, a prvo moramo da pobijedimo Bugarsku. Neće biti lako, bila je egal utakmica i u Razgradu. Treba da igramo kao drugo poluvrijeme u Kaunasu i zaista vjerujem da možemo da osvojimo tri boda - istakao je Miodrag Radulovć, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore koja sjutra - na "Gradskom stasdionu" od 18 - u 5. kolu grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. dočekuje Bugarsku. 
 
0
Za kvalikacionu utakmicu za EURO 2024 između Crne Gore i Bugarske
Počela prodaja ulaznica!
Za kvalikacionu utakmicu za EURO 2024 između Crne Gore i Bugarske, koja će na "Gradsom stadionu" biti odigrana u nedjelju od 18, počela je jutros. Ulaznice će se prodavati danas i u subotu od 10 do 18, a u nedjelju od 10 do početka utakmice.
Ulaznice će se prodavati po cijenama: tribine SJEVER i JUG - tri eura, tribina - sektori A, G šest eura, tribina ISTOK - sektori B, C, D, E, F i tribine ZAPAD - sektori A i F - osam eura, tribina ZAPAD - sektori B i E - 10 i tribina ZAPAD - sektori C i D - 12 eura.
 
 
1
Sjajna vijest za crnogorski rukomet stigla iz Beča
"Lovćen" igra - u grupnoj fazi EHF Evropske lige!
- Šampion Crne Gore, "Lovćen" igraće u grupnoj fazi EHF Evropske lige - sjajna vijest za crnogorski rukomet stigla je iz Beča.
Šampion Crne Gore imao je obezbijeđen plasman u treće po kvalitetu evropsko takmičenje - Evropski kup, Rukometni savez Crne Gore aplicirao je za dodatno mjesto za našu državu, a EHF odlučio da poveća broj timova u Evropskoj ligi, što je izuzetno značajno za naš klupski rukomet.  
 
1
U drugom meču na EP vaterpolista - U 15 Crna Gora - Italija 11:9 (5:2, 2:4, 2:1, 2:2)
Savladali Italiju - sjutra na Španiju!
       Još jedna sjajna pobjeda naših mladih vaterpolista - U 15 selekcija savladala je Italiju 11:9 (5:2, 2:4, 2:1, 2:2) u drugom meču na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Podgorici.
Marko Milinić i Đorđe Koprivica postigli su po dva gola, po jednom su se upisali Stefan Kruta, Luka Todorović, Luka Savić, Danilo Savović, Stefan Vraneš, Danilo Roganović i Andrej Durutović.
„Ajkule“ su prije dva dana na otvaranju bile bolje i od Mađarske 11:8, a sjutra od 21 igraju protiv Španije, koja je danas bila bolja od Mađarske 9:7, a u prvom kolu izgubila od Italije 9:8. 
 
1
Najbolje crnogorske juniorke na EP za rukometašice danas imaju slobodan dan
U glavnoj rundi - "lavice" na Mađarice!
    Prvi izazov u glavnoj rundi za najbolje crnogorske juniorke na EP za rukometašice sjutra je Mađarska, koja je sa ovom generacijom osvojila titulu prvaka Evrope na prvenstvu koje je prije dvije godine održano u Podgorici.
Poslije odličnih izdanja, dvije pobjede i remija u grupnoj fazi Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Rumuniji, najbolje crnogorske juniorke danas imaju slobodan dan.  
 
0
U posljednjoj utakmici grupe "D" na EP rukometašica za juniorke Crna Gora - Danska 29:29
Drama završena - remijem!
    Drama u rumunskom Mioveniju završena je remijem, nakon što je kapitenka Jelena Vukčević sa 30-ak metara šutirala pored gola, a poslije koraka koje je napravila Nilsen. Da je pogodila, Crna Gora u glavnu rundu prenijela bi maksimalna dva boda i bila na korak od senzacionalnog plasmana u polufinale....u posljednjoj utakmici grupe "D" na EP rukometašica za juniorke Crna Gora - Danska 29:29.
Iako su osvojile veliki bod protiv Danske, naše juniorke imaju za čim da žale, jer su propustile sjajnu priliku da ostvare treću pobjedu i grupnu fazu završe sa maksimalnim učinkom. 
 
0
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala u Kasivazaki
"Ajkule" treniraju - i sparinguju sa Srbijom!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je u Kasivazaki, gradić u Japanu, u kome će obaviti završni dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Fukuoki od 16. do 29. jula.
"Ajkule" će trenirati i sparingovati sa selekcijom Srbije, koja je i rival u grupnoj fazi. 
 
0
Od danas do 14. jula Podgorica domaćin Univerzitetskog prvenstva Evrope u rukometu
Šampionat okuplja - 23 tima iz 11 država!
          Od danas do 14. jula Podgorica će biti domaćin Univerzitetskog prvenstva Evrope u rukometu.
Šampionat koji će okupiti 23 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji svečano je otvoren večeras u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, u prisustvu više od 350 studenata-sportista koji predstavljaju 19 univerziteta iz 11 država – Njemačke, Francuske, Hrvatske, Norveške, Portugala, Rumunije, Velike Britanije, Mađarske, Holandije, Španije i domaćina Crne Gore. 
 
0
Na otvaranju kadetskog U-15 vaterpolo EP u Podgorici Crna Gora - Mađarska 11:8 (2:3, 3:2, 3:2, 3:1)
Blistavo startovale - mlade “ajkule”!
       Crnogorska kadetska (U15) vaterpolo selekcija na briljantan način otvorila je Evropsko prvenstvo, koje je danas počelo u Podgorici - savladala je Mađarsku 11:8 (2:3, 3:2, 3:2, 3:1) u prvom kolu.
Pred punim tribinama podgoričkog bazena, crnogorski i mađarski talentovani igrači pokazali su izuzetan vaterpolo, odigrali dramatičnu i uzbudljivu utakmicu. Tri gola za Crnu Goru postigao je Petar Brnović, po dva Stefan Vraneš, Danilo Roganović i Luka Todorović, po jedan Đorđe Koprivica i Andrej Durutović, uz izuzetnog Marka Pejovića na golu. 
 
0
Najbolje rukometašice Crne Gore na SP igraće u grupi "A" protiv Mađarske, Kameruna i Paragvaja
"Lavice" dobile - protivnice "po mjeri"!
- Utisak je da su „lavice“ koje su kao bronzane sa EHF Euro 2022. godine bile u povlašćenoj poziciji na žrijebu u Geteborgu, dobro prošle, jer su iz svih šešira dobile rivale po mjeri - saopšteno je iz RSCG poslije današnjeg žrijeba po kojem će najbolje rukometašice Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, igrati u grupi "A" u Helsingborgu protiv Mađarske, Kameruna i Paragvaja.
Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska, a u kojoj su još Hrvatska, Kina i Senegal. 
 
0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za SP
Krajnja želja – Olimpijske igre!
- Imali smo kvalitetne pripreme i mislim da smo na većem nivou nego što smo bili prošlog ljeta. Što se tiče rezultata, nikad teži put do plasmana među osam najboljih, a to je prvi cilj. Krajnja želja – znamo da dva mjesta vode na Olimpijske igre i nadam se da ćemo ići ka tome - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak igrača za Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Fukuoki od 16. do 29. jula.
Crna Gora je u grupi sa Španijom, Južnom Afrikom i Srbijom. Pobjednik grupe ide direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za prolaz među osam najboljih. 
 
0
Veliko priznanje za jednu od najboljih rukmetašica u istoriji Crne Gore
Jovanka Radičević - ambasadorka EHF!
- Izuzetno sam srećna i ponosna što sam dobila čast da budem ambasador EHF-a u jednom zaista sjajnom projektu. Daću sve od sebe da pomognem mladim rukometašicama u svakom smislu. Smatram da je projekat sjajan, a čast koju sam dobila je stigla u momentu kada sam i sama pokrenula rukometni kamp za devojčice, sa ciljem da im pomognem da ostvare svoje sportske snove, ali i da postanu pravi ljudi prije svega - naglasila je za sajt EHF Jovanka Radičević, Jedna od najboljih rukometašica Crne Gore u istoriji, koju su čelnici evropske rukometne federacije - "Respect Your Talent", sa ciljem da mladim rukometašima i rukometašicama pomognu, kako u igračkom smislu, tako i u svim ostalim sferama života - postavili za ambasadorku EHF.
Njen zadatak biće da pruži podršku mladim igračicama na šampionatima Evrope u konkurenciji do 19 i 17 godina koja su na progamu ovog ljeta. 
 
0
Najbolja crnogorska juniorka reprezentacija rukometašica otputovale u Rumuniju, na EP
Cilj je - glavna runda!
- Okosnicu ove generacije čine igračice Rudara, a tokom klupske sezone bilo je dovoljno vremena da se uigra za reprezentativno ljeto. Takođe, imali smo i duge pripreme, dovoljno vremena da podignemo nivo forme i igre, koji će nam omogućiti da budemo konkurentni na prvenstvu. Imamo jasan cilj, a to je plasman u glavnu rundu, znamo da neće biti lako, ali vjerujemo da možemo da ga ostvarimo - naglašava Igor Marković, trener najbolje crnogorske juniorke reprezentacije rukometašica, koje su otputovale u Rumuniju, koja će od četvrtka biti domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina.
Generacija koju predvodi trener Marković na šampionatu će igrati u grupi "D", u kojoj su rivali Danska, Češka i Sjeverna Makedonija, a plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije. 
 
0
Fudbalski klub „Budućnost“ zahvalio šefu stručnog štaba na tituli i požrtvovanom radu
Razdvojio ih - debakl na Islandu!
- Fudbalski klub „Budućnost“ zahvaljuje se Miodragu Džudoviću na požrtvovanom radu i tituli prvaka Crne Gore za prethodnu sezonu, ali je nakon lošeg rezultata za sve nas na Islandu i razgovora odlučeno da naš klub i 43-godišnji strateg krenu razdvojenim putevima - saopšteno je iz „Budućnosti“, koja "Džudoviću želi sve najbolje u profesionalnom i privatnom životu".
Klub će blagovremeno obavještavati javnost o budućim koracima, a sve što se bude dešavalo u narednom periodu biće plod saradnje i dogovora predsjednika Veselina Mijača koji je u ostavci i vodećih ljudi Glavnog grada Podgorica, koji je vlasnik "Budućnosti". 
 
0
Suad Šehović završio svoju igračku karijeru
Ostaje kao - zamjenik izvršnog direktora za sportska pitanja!
       - Nakon što sam donio odluku da završim svoju igračku karijeru, u razgovoru sa predsjednikom Kluba i sa njegovim prijedlogom Upravnom odboru, da mi ponude mjesto zamjenika izvršnog direktora za sportska pitanja, bilo mi je zadovoljstvo i osjetio sam veliku zahvalnost i obavezu da u jednom novom izazovu budem na raspolaganju i pomognem našem klubu. Sve ovo je za mene novo ali i dalje usko vezano za ono što sam radio dvije trećine života i mislim da ću uz pomoć ljudi iz "Budućnost Volija", sa kojima sarađujem cijelu deceniju, uz neke smjernice, dati zanačajan doprinos klubu - naglasio je Suad Šehović, koji je odlučio da završi igračku karijeru. 
 
0
Poslije debakla na Islandu, navijači neprijatno dočekali FK "Budućnost"
"Varvari" traže - ostavke!
    Poslije debakla na Islandu, poraza od "Breidablika" 0:5 u finalnoj utakmici turnira kvalifikacija za ligu šampiona, fudbaleri i stručni štab FK "Budućnost" - navijači traže ostavke, prije svih sportskog direktora Anta Drobnjaka i trenera Miodraga Džudovića, ali i Mijača. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|