Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Šesnaestogodišnja Indijka izvršila samoubistvo
Ubila se zbog - straha od smaka svijeta!
    Eksperiment CERN o kojem su se posljednjih dana raspisali svi mediji jedna je 16-godišnjakinja shvatila preozbiljno pa je zbog straha od mogućeg smaka svijeta počinila samoubistvo. 
 
1
Bundesligaš za fanove izdvojio 50.000 eura klupskog novca
Za navijače otvorili - groblje!
    Da je ljubav navijača prema svom klubu vječna, dokazuje prvo fudbalsko groblje za navijače u Hamburgu, koje je otvorio njemački bundesligaš HSV.  
 
1
U kubanskoj crkvi
Mole se uz - heavy metal!
    Članovi nepriznate kolumbijske crkve Pantokrator zakleti su rockeri, odnosno heavy metalci koji imaju vlastiti bend. Sviraju svake srijede i subote kada crkva otvara svoja vrata vjernicima.  
 
1
Pronalazak kuvarice iz Libana za Guinnessa
U kamenici našla - 26 bisera!
    Libanka koja radi kao kuvarica u jednom restoranu pronašla je čak 26 malih bisera u jednoj kamenici koju je pripremala za ukras na stolu. Svoj pronalazak već je prijavila Guinnessovoj knjizi rekorda. 
 
0
Otvaranje rudnika ugrožava najdublje svjetsko jezero
"Plavom oko Sibira" prijeti uništenje!
    Nadubljem svjetskom jezeru u Rusiji prijeti prirodno uništenje zbog skorog razvoja rudarstva i otvaranja rudnika, odnosno planiranog iskopavanja cinka i kovina u blizini jezera.  
 
0
Originalno
Zaprosio dragu - preko video igre!
    Komjutorski programer Bernie Peng programirao je najomiljeniju igru svoje djevojke na način da kada osvoji određeni broj bodova odjednom krene muzička podloga i prosidba za brak.  
 
3
Rekord za gledaoce stranačkih konvencija u SAD
Obamin govor pratilo - 40 miliona!
    Najmanje 40 miliona Amerikanaca pratilo je u četvrtak naveče govor senatora Baracka Obame u kojem je prihvatio demokratsku predsjedničku nominaciju, što je rekord za gledaoce stranačkih konvencija koji je premašio najbolja očekivanja njegovih pomoćnika, izvještava u subotu The Washington Post.  
 
3
"Verbalni lijek"
Ogovaranje je - zdravo!
    Koliko vremena dnevno trošite na tračarenje? Petnaestak minuta, pola sata ili cijelo popodne? Bez obzira na minutažu, ogovaranju svi dajemo svoj doprinos - tako bar govore najnovije studije socijalnih psihologa koji tvrde da ovoj "verbalnoj gimnastici” u prosjeku posvećujemo između trećine i petine svojih razgovora.
 
 
2
Dragocjen, nejestiv slatkiš
Parče torte - 1500 eura!
    LONDON - Komadić 27 godina stare svadbene torte pokojne britanske princeze Diane i Charlesa anonimni kolekcionar platio je 1500 eura.  
 
2
U galeriji Nereid British Museuma
Kate Moss - od čistoga zlata!
    LONDON - U galeriji Nereid British Museuma danas je postavljena najveća zlatna skulptura od doba Starog Egipta, a prikazuje manekenku Kate Moss.  
 
2
Njemački naučnici otkrili
Krave pokazuju - sjever!
    Njemački naučnici otkrili su da krave, osim što mogu da "predskažu" vrijeme, imaju sposobnost da odrede u kom pravcu se nalazi sever.
 
 
2
U Kambodži i Vijetnamu, zbog inflacije
Štakori postali - omiljena hrana!
    Cijene mesa štakora u Kambodži ove su godine četvorostruko više nego lani, ali i dalje prihvatljive za siromašne ljude koji si zbog velike inflacije ne mogu priuštiti druge vrste mesa.  
 
2
Zagrepčanin Krunoslav Budiselić napravio toranj od palačinki visok 74 centimetra
Srušio svjetski rekord - u pečenju palačinki!
    Dvadeset i dva puna sata trajala je borba Krunoslava Budiselića s palačinkama, dok nije izmjerio toranj od 74 centimetra, čime je oborio rekord francuskog kuvara od prije dvije godine.  
 
2
Luda manifestacija privukla rekordan broj takmičara i posjetilaca
Ronjenje u blatu - olimpijski sport?!
    Luda manifestacija ronjenja u kanalima prepunim mulja, blata i ko zna čega još, privukla je rekordan broj takmičara i posjetilaca. Na "World Bog Snorkling", koji se tradicionalano održava već nekoliko godina, prijavilo se 170 učesnika, a među njima je bilo čak i posetilaca iz Australije!
 
 
2
Evropsko stanovništvo u godinama koje slijede
Britanci će biti - najbrojniji u EU!
    Titulu najbrojnijeg naroda u Evropskoj Uniji kroz šezdestak godina trebali bi preuzeti od Francuza, njihovi prekomorski susjedi - Britanci. Žitelji Ostrva trenutno su po brojnosti na trećem mjestu sa sadašnjih 61 milion žitelja, ispred kojih su po brojnosti stanovnika - Njemci.  
 
2
Boja glasa vas otkriva
Seksipil zvuči - dobro!
    Ljudi čiji glas zvuči seksi obično imaju i viši stepen simetrije tela, što ih automatski čini privlačnijim, pokazalo je nedavno obavljeno istraživanje, prenosi Live Science. 
 
2
Rijad
Djevojčica udata za - čovjeka od 50!
    RIJAD - Saudijski sud istražiće u septembru zahtjev za razvodom osmogodišnje djevojčice, koju je otac bez njezina znanja udao za pedesetogodišnjaka, piše u nedjelju lokalni dnevnik Al-Watan.  
 
2
Žena osuđena za ubistvo nećaka postala problem vlastima u Teksasu
Ne može u zatvor - zbog težine!
    Žena koja je osuđena za ubistvo svoga dvogodišnjeg nećaka postala je problem vlastima u Teksasu jer je zbog njezine težine od gotovo pola tone ne mogu poslati na izdržavanje zatvorske kazne. 
 
2
Joda postao internet hit
Mačka sa - četiri uha!
    Mačka sa četiri uha postala je pravi hit na Internetu, a njeni vlasnici svakodnevno odbijaju ponude novinara i radoznalaca.
 
 
2
Osuđenici iz zeničkog zatvora našli svog dilera
Drogu im donosio - golub-pismonoša!
    Osuđenici koji služe kaznu u zatvoru u Zenici u Bosni i Hercegovini iskoristili su radnu terapiju kako bi trenirali golubove-pismonoše da im donose drogu, potvrdila je uprava kaznionice u kojoj su smješteni počinitelji najtežih kaznenih djela.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|