Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Ženski fudbal u Svazilendu
Pobijedile - 33:0!
    Ženski fudbalski klub Imbatane iz Svazilenda pobijedio je u meču sa ekipom Inter-Lejdiz 33:0! 
 
1
Lopovi u Montgomeryju iznenadili policiju
Bankomat ukrači - viljuškarom!
    Policija u Montgomeryju, gradu u saveznoj državi Alabami, ostala je nemalo iznenađena kad je na mjestu pljačke bankomata našla veliki viljuškar. Pregledanjem snimka nadzorne kamere imali su što vidjeti - lopovi su viljuškarom iščupali bankomat, prekrcali ga u kombi i u manje od minute pobjegli s plijenom.  
 
1
Britanac oslobođen optužbe
Silovanje opravdao - mjesečarenjem!
    Jedan Britanac oslobođen optužbe za silovanje jer je - mjesečario. Jason Jeal (37) ušetao je usred noći u sobu Jane McKenne (33), supruge svog prijatelja, kod kojeg je bio u posjeti, i počeo je silovati.  
 
1
Neobična lista lista "Times"
Marksova brada prva - Isusova četvrta!
    Na listi 10 najslavnijih brada svih vremena koje donosi britanski "Times" prvo mjesto zauzela je brada Karla Marksa.
 
 
1
Inicijativa Društva za zaštitu prava životinja
Traže od EU - zatvaranje zoo vrtova!
    Društva za zaštitu životinja traže Evropsku uniju donošenje novog zakona za zaštitu životinja od okrutnosti u zoološkim vrtovima ENDCAP je nevladina organizacija koja se bori za bolje uslove životinja u zatočeništvu u evropskim zemljama. Organizacija je svoj plan predala Evropskom parlamentu kako bi se u zemljama članicama EU ukinuli zoološki vrtovi i oslobodile životinje iz zatočeništva. 
 
1
U Švedskoj
Raskrinkan lanac zoofila!
    STOCKHOLM – Švedski list Expressen razotkrio je mrežu samozvanih zoofila koji su se redovno sastajali na lokacijama diljem svijeta kako bi seksualno napastovali životinje.  
 
1
Britanski bračni par pred razvodom
Rastaju se zbog - virtuelne prevare!
    Britanski bračni par rastaje se nakon što je supruga doznala da ju je suprug prevario u virtuelnoj igri "Second Life". Supruga Amy Taylor, koja također igra spomenutu igru i u virtualnom svijetu preuzima lik DJ-ice pod imenom Laura Skye, otkrila je da njen suprug, pod virtualnim identitetom Dave Barmy ljubuje s drugom ženom. 
 
1
Zavisnica od estetske hirurgije iz Koreje postala nakaza
U lice i vrat - ubrizgavala jestivo ulje!
    Zavisnica od estetske hirurgije Korejka Hang Mioku (48), nakon što joj je ljekar dao silikon i špric za ubrizgavanje kod kuće – u svoje je lice počela ubrizgavati ulje za kuvanje. Naime, jestivo ulje joj se učinilo kao dobra alternativa za silikon koji je bila potrošila.
 
 
1
Švajcarski naučnici traže farmaceutsku kuću da testira njihovo otkriće
Otkrili moguću zaštitu od HIV!
    Švajcarski naučnici su saopštili da su otkrili vaginalni gel koji se može koristiti za uspešnu zaštitu od HIV virusa.
 
 
1
U Slovačkoj
Strahuju od - pijanih medvjeda!
    U Slovačkoj je stanovništvo upozoreno na povećanu opasnost od pijanih medvjeda koji divljaju u nekim dijelovima zemlje.  
 
0
Neobična misija njemačkih katoličkih svještenika
Crkva na - naduvavanje!
    Njemački katolički svještenici upustili su se u neobičnu misiju. Propovijedi nisu nikakva novost, kao ni želja svještenika da se "stado" uvećava svake nedeljne mise, ali poslednji podvig na putu do prosvijetljenja je crkva na naduvavanje!
 
 
0
Meksikanac podnio tužbu Ministarstvu za ljudska orava Ciduad de Mexica
Traži pravo - da kuva!
    Benjamin Garcia podnio je tužbu Ministarstvu za ljudska prava Ciudad de Mexica jer mu 2007. godine nije omogućeno učestvovanje u takmičenju za najbolje skuvano jelo u gradu jer je - muškarac.  
 
0
U selu na dalekom istoku Turske
Obami u čast - zaklali 44 ovce!
    ISTANBUL - Od radosti zbog pobjede Baracka Obame na izborima za 44. predsjednika Sjedinjenih Država stanovnici malog sela na dalekom istoku Turske zaklali su 44 ovce.
 
 
0
Bivša zvijezda serije "Baywatch" investiraće u Crnu Goru
Pamela gradi - eko-hotel!
    Pamela Anderson, bivša zvijezda serije "Baywatch", odlučila je svoj novac investirati u izgradnju ekološkog hotela u Crnoj Gori. Atraktivna Playboyeva zečica odlučila je investirati u novi biznis, nekretnine, koje su oduvijek bile unosan posao.
 
 
0
Do kraja ovog vijeka
Medeni mjesec - u svemiru!
    Mladenci će do kraja ovog vijeka moći da provedu medeni mjesec u hotelima u svemiru, predviđaju finski stručnjaci, navodeći da će to biti rezultat brzog razvoja avio-prevoza. 
 
0
Tinejdžer otkrio najbrži način za hapšenje
Provalio u - policijsku stanicu!
    "Duga ruka zakona" nije morala da se pruža daleko kako bi uhapsila tinejdžera koji je provalio u policijsku stanicu! 
 
0
Uspjeh japanskih naučnika
Klonirali miša - smrznutog 16 godina!
    Japanski naučnici uspješno su klonirali miša koji je bio mrtav i zamrznut čak 16 godina. Kloniranje kao takvo više i nije novost, no ovo je ipak prvi slučaj kloniranja iz zamrznutih ćelija životinja. Kako naučnici najavljuju, postoji mogućnost da kloniraju i neke izumrle životinjske vrste poput mamuta.  
 
2
Kao iz filmova o agentu 007
Pentagon radi - na podvodnom avionu!
    WASHINGTON - Pentagon će projektovati podvodni avion kakav se može vidjeti u filmovima o Jamesu Bondu: neobično vozilo moći će letjeti, ploviti po olujnom vremenu i spuštati se u morske dubine kako bi agente na tajnom zadatku prevezao do odredišta na kopnu.  
 
2
Nova borilačka "vještina"
Krv u potocima, publika u transu!
    Brutalno, krvavo i očigledno privlačno za gledanje - dobrodošli u čarobni svijet nove borilačke vještine izmišljene na Filipinima. Novi borilači sport kombinacija je najbrutalnijih vještina preuzetih iz raznih šakačih i inih "sportova" u kojima krv teče u potocima. Borcima je dopušteno skoro sve, pa i udaranje protivnika kada je na podu. 
 
2
Loto ludilo u Italiji
Od vlade traže - da zaplijeni jackpot!
    Italijanska udruga za zaštitu potrošača Codacons zatražila je od državnih institucija da se zaplijeni ukupan iznos uplaćen u superlotu, zgoditak koji je veći od 95 miliona eura. Ni u utorak naveče niko nije pogodio “šesticu” na italijanskom Superenalottu, kada je nagrada iznosila gotovo 95 miliona eura, pa će jackpot za sutrašnje izvlačenje iznositi gotovo sto miliona eura.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|