Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Djeca sa ostrva Mu Ko Surin
Klinci sa superočima!
       Legenda kaže: bila jedna djevojčica koju su mučili roditelji pa je pobjegla od njih, skočila u more i postala morska krava. I dan danas morske krave imaju kosu, često plaču, a na svijet donose klince sa superočima.Klinci sa tajlandskog ostrva Mu Ko Surin vide pod vodom oštrije čak i od vas sa maskom. U čemu je trik? Šveđanka Anna Gislen odgonetava zagonetku. 
 
2
Umjesto pumpanja silikonom
Žvaka za veće grudi!
       Želite ih bujnije, umjesto pumpanja silikonom skačete do kioska i kupujete žvaku. Nije nemoguće, jer Japanska kompanija po imenu B2Up proizvodi žvakaće gume čije žvakanje može povećati grudi.  
 
2
Drži propovijedi go
Sveštenik nudista!
       Nudistički nastrojen sveštenik pozvao je hrišćane koji slično razmišljaju da mu se pridruže u slavljenju vjere bez odjeće na sebi.  
 
2
U sledećih dvanaest mjeseci
Novi potresi i tsunamiji!
         Nakon tragičnih događaja s kraja prošle godine, tektonske ploče Zemlje su značajno pomaknute. Utoliko, da naučnici predviđaju nove potrese i nove tsunamije na azijskom području.  
 
2
I psi imaju pravo na 'miran i bezbjedan san'
Psi Kfora u kućicama od 300.000!
       Zbog smještaja 10 službenih pasa koje koriste njemačke trupe Kfor u Prizrenu, u 'ratu' su bila vojna i civilna odjeljenja njemačkog Ministarstva odbrane, piše nedjeljnik 'Spigl'.Prema prvobitnom predlogu, kućice za smještaj četvoronožaca trebalo je da koštaju 300.000 eura.
 
 
2
Četvrta naučna ekspedicija ispituje najvišu planinu na svijetu
Kinezi mjere Mount Everest!
                         Kineski istraživači namjeravaju da pošalju ekspediciju kako bi tačno izmjerili visinu Mount Everesta, najviše planine na svijetu koja je prema dosadašnjim službenim mjerenjima visoka 8.848 metara 
 
1
Kineski naučnici pandama ugrađuju čipove sa osnovnim podacima
Svakoj pandi - lična karta!
                         Kineski naučnici implantiraće identifikacijske čipove u sve pande koje se nalaze u zatočeništvu kako bi, nakon što ih puste u divljinu, bolje pratili njihovo kretanje i stanje populacije, javila je kineska novinska agencija Xinhua.
                           "Informacije o porijeklu, starosti, te ostale osnovne informacije biće stavljene na posebne čipove koji će se ugraditi u pande", javila je Xinhua.
 
 
1
Preporučen "Mali princ"
Policajcima naređena "lektira"!
         Policajci u Mexico Cityju, jednom od kriminalom najviše pogođenih glavnih gradova svijeta, moraće pročitati bar jednu knjigu mjesečno. Ovo je naložio gradonačelnik Luis Sanchez, a vjeruje da će im to pomoći da bolje obavljaju svoj posao. 
 
1
Istraživanje sproveo najveći japanski proizvođač jogurta
Jogurtom protiv zadaha!
         Ako ste isprobali pepermint bombone, vodice za ispiranje usta i raznorazne zubne paste, a loš zadah vam je i dalje ostao, možda je krajnje vrijeme da isprobate jogurt. 
 
1
Moskva grije ulice za duži shopping
Za dobrodošlicu - griju ulicu!
         Jedna od najpopularnijih i najposjećenijih moskovskih ulica uskoro bi svojim prolaznicima mogla nuditi doslovno toplu dobrodošlicu.
         Naime, kako bi se ohrabrili zimski kupci popularne shopping ulice Arbat, moskovski gradonačelnik Yuri Luzhkov predložio je da se pod beton ulice postavi grijanje. Inače, na Arbatu se nalazi nekoliko stotina trgovina, a u njoj redovno nastupaju i ulični svirači i zabavljači.  
 
1
Posebni Cd i DVD namijenjeni prevashodno stručnjacima
Najstarija Biblija na DVD!
         U manastiru Svete Katarine na Sinaju, sačuvan je tekst Biblije na grčkom jeziku, koji datira iz 4. vijeka nove ere, što se smatra najstarijim sačuvanim tekstom hrišćanske svete knjige. 
 
1
Da ne bi zakasnio na posao
U žurbi pokupio 20 miliona!
       Najveći pojedinačni dobitnik na lotu u Njemačkoj nije imao vremena proslaviti dobitak od 20,4 miliona eura jer je žurio da ne zakasni na posao.

 
 
1
Amerikanci pokušavaju stupiti u kontak sa vanzemaljcima
Nazovi vanzemaljce!
       Amerikance je zahvatilo novo ludilo. Svakodnevno nabijaju debele telefonske račune u nadi da će uspjeti lično popričati s vanzemaljcima. 
 
1
Belgijski "ljubitelj životinja" na sudu
Imao seks sa psima!
                                 BELGIJANAC kojem sude zbog seksa sa psima tvrdi da je to radio zbog sućuti prema čovjekovu najboljem prijatelju, objavile su u petak belgijske novine. 
 
1
Barselona pokrenula veliko spremanje
Na plaži 10,5 miliona opušaka!
Opština Barcelona pokrenula je veliko proljetno čišćenje svojih plaža na kojima je ljeti 2004., pokupljeno 10,5 miliona opušaka.
                        "Nicotina Beach", naslovio je u četvrtak katalonski dnevnik La Vanguardia fotografije dubinskog čišćenja pijeska u pripremi za ljetnu sezonu.
 
 
1
Y je oštećena verzija X hromozoma sa samo nekoliko gena
Muškarci su žene s greškom!
       On sadrži 1.100 gena, tj. približno pet posto ljudskog genoma, i informacije pomoću kojih bi se moglo poboljšati dijagnosticiranje bolesti, od hemofilije, sljepila i autizma do gojaznosti i leukemije.
       Ovo otkriće pokazuje da, biološki promatrano, među ženama ima mnogo više varijacija nego što se ranije mislilo i da su, bar kada su u pitanju geni, žene mnogo složenije od muškaraca, prenio je Reuters.
 
 
1
Izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije
Solarijumi - opasni po zdravlje!
       U novom izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije ističe se da su solarijumi opasni, te da mlađi od 18 godina ne bi trebalo da ih koriste. 
 
1
Neki ga upoređuju sa mini-orgazmom
Zijevanje pokazuje seksualnu želju?
       Iako se pretpostavlja da zijevanje ima veze s tjelesnom potrebom za vazduhom, jedan holandski naučnik tvrdi da je to još uvijek pretpostavka i nudi vlastito objašnjenje zijevanja.


 
 
1
Latino hrana korisna za zdravlje
Meksičkom hranom do zdravlja!
       Meksička hrana se možda mnogima ne čini zdravom, ali najnovija naučna istraživanja dokazuju da vam latino hrana može učiniti više koristi nego štete. 
 
1
Problem gojaznosti u Evropskoj uniji postaje alarmantan
Debljina prijeti EU!
       Prema službenim statističkim podacima objavljenim u Bruxellesu, povećanje gojaznosti prijeti alarmantnim razmjerama u Evropskoj uniji, prije svega kod mladih među kojima se broj gojaznih godišnje povećava za oko pola miliona. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|