Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Sveštenici iz hrama Shaolina odsad i na filmu i TV
Sveštenici kreću u show-business!
          ŠANGAJ - Siti činjenice da im drugi kradu slavu i profit, slavni redovnici i borci iz kineskog hrama Shaolina kreću u show-business kao producenti filma i televizijske serije. 
 
1
"Pametni parking"
Parking koje štedi prostor!
          Švajcarska dizajnerska kompanija Skyline Innovations predstavila je model parkirališta na koje je moguće parkirati jednak broj vozila kao i na bilo koje drugo, no uz uštedu tri četvrtine prostora. 
 
1
Jedna sluškinja u Hong Kongu
Tužena zbog neposoljene tjestenine!
          HONG KONG – Jedan advokat iz Hong Konga tužila je svoju filipinsku sluškinju zato što nije posolila makarone, objavile su u nedjelju novine. 
 
1
Saudijski kralj zabranio izlive poštovanja prema kraljevskoj porodici
Ljubljenje ruku samo roditeljima!
          Saudijski kralj Abdulah zabranio je građanima da ljube ruku njemu i članovima kraljevske porodice uz obrazloženje da takvo poštovanje zaslužuju samo očevi i majke, objavile su u nedjelju saudijske novine Arab News. 
 
1
Nisu u stanju da prepoznaju i dekodiraju suptilne znakove koje im šalju roditelji
Pubertetska drskost - "kratak spoj" u mozgu!
         Pubertetska ćudljivost i sukobi sa autoritetima možda mogu da se pripišu promjenama u mozgu ovih mladih ljudi, ali na sreću njihovih izmučenih roditelja, ovo stanje traje samo do 16. ili 17. godine. 
 
1
Srećni Australijanac
Pijan preživio Katrinu!
          U moru loših vijesti koje ovih dana stižu iz uraganom pogođenog New Orleansa, stigla je i jedna dobra. Tridesetogodišnji Austrijanalac Ashley McDonald uspio je preživjeti potop zahvaljujući tomu što se napio veče prije nego je uragan Katrina opustošio američki jug.

 
 
1
Projekat Sokolov Grad Čuda
Dubai podiže grad 7 svjetskih čuda!
          Zalivski emirat Dubai podići će grad u kojem će biti vjerne replike sedam svjetskih čuda, u kojima će biti poslovni i stambeni prostor, kao i prodavnice.

 
 
1
Istina
Od mlijeka se raste!
          Djeca koja piju puno mlijeka narastu viša od druge djece, što može pokazati kako ubuduće pomagati djeci s problemom rasta, objavio je u četvrtak danski list Jyllands Posten.  
 
1
Slijepi Južnoafrikanac postigao brzinu 269 km/h
Najbrži slijepac vozio za Guinnesa!
          Slijepi Južnoafrikanac postao je najbrži slijepi vozač na svijetu: na pisti je postigao brzinu od 269 km na sat. Snimali su ga za Guinnessovu knjigu rekorda. Slijedeći cilj mu je vožnja aviona.  
 
1
Otvorena u SAD
Škola za tvrdoglave mazge!
          Školu za tvrdoglave mazge, jedinu takve vrste u Sjedinjenim Državama, otvorio je 2002. godine pedesetšestogodišnji kauboj Steve Edwards koji osim mazgi podučava i gospodare. 
 
1
Tridesetsedmogodišnji kineski milioner prokockao bogatstvo za dvije godine
Nekada bogataš - sada živi pano!
CHE HONGWEI iz Dunhua uspio je kockajući se u dvije godine izgubiti svoje veliko bogatstvo i bankrotirati, zbog čega se posvetio dobrotvornom radu.

 
 
1
Nevolje francuskog invalida
Aerodromsko obezbjeđenje ga skinulo do gola!
          SARAN - Jedan stariji član francuskog društva invalida najavio je sudsku tužbu protiv njemačkog aerodroma jer su ga pripadnici obezbjeđenja skinuli pred stotinama putnika. 
 
1
Jedina od najrazvijenijih zemalja svijeta koja ne praktikuje upotrebu zimskog i ljetnog vremena
Japan sekundu kasni za Zemljom!
          TOKIO - Želeći biti što je moguće tačniji, Japanci će sljedeće godine pomaknuti satove naprijed - za sekundu. 
 
1
Nuspojava djelovanja stresa na nivo estrogena
Stresom protiv raka dojke!
          Novo istraživanje danskih ljekara pokazalo je da svakodnevni stres može pozitivno djelovati na smanjenje opasnosti od raka dojke. 
 
1
GPS turizam u Cordobi
Razgledanje grada iz vozila na baterije!
          U španskom gradu Cordobi pokrenut je maštoviti projekt koji povezuje turizam i tehnologiju.Riječ je o vozilima na baterijski pogon, koja pomoću GPS sistema prevoze turiste gradom, uz stalni prikaz trenutne lokacije na zaslonu.  
 
1
Istraživanje magazina Health Plus među Britankama
Seks najbolji u 40.!
TRI ČETVRTINE Britanki smatra da im je seks u četrdesetima bolji nego kada su imale dvadesetak godina manje, rezultati su istraživanja tamošnjeg magazina Health Plus.
 
 
0
Izum bretonskog farmera
Pivo od mlijeka!
          RENNES - Domišljati bretonski farmer izumio je pivo od mlijeka pojasnivši kako ga je na taj izum navela potreba da iznađe novi način prodaje mlijeka radi niskih cijena i strogih proizvodnih kvota mlijeka.  
 
0
Osamdesetpetogodišnji Kenijac govoriće o važnosti obrazovanja
Osnovac u 85.!
          NAIROBI - Osamdesetpetogodišnji Kenijac Kimani Maruge, polaznik drugog razreda osnovne škole u gradiću Eldoretu, otputovao je u četvrtak prvi put u životu avionom, u Sjedinjene Države, gdje će na poziv UN učesnicima milenijskog summita te organizacije koji će se iduće nedelje održati u New Yorku, održati govor o važnosti obrazovanja, izvijestio je BBC. 
 
0
Uz nove cijene nafte
Chryslerova škola za štednju goriva!
          Gotovo eksponencijalni porast cijena naftnih derivata natjerao je neke proizvođače da se okrenu učenju vozača ekonomičnim metodama vožnje.  
 
0
Tajni medicinski izvještaj francuske bolnice
Jaser Arafat umro od AIDS?!
          Nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat umro je od trovanja, AIDS ili infekcije, izjavio je u četvrtak jedan od autora knjige otkrivajući tajni medicinski izvještaj francuske bolnice gdje je preminuo 11. novembra prošle godine. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|