Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Čak 38 odsto američkih adolescenata počelo je da puši jer su to vidjeli u filmovima
Prvu cigaru "pripali" film!
Čak 38 odsto američkih adolescenata je počelo pušiti zbog toga što su to vidjeli u filmovima, tvrde istraživači iz Dartmouth Medical School.
Naučnici se stoga zalažu da se u filmovima smanji broj scena u kojima se vide ljudi koji puše ili brandovi cigareta.
U istraživanju su učestvovala 6522 američka tinejdžera.
 
 
0
Irci strahuju da ih ne sahrane živej
U grob sa mobilnim!
          Strah da ne budu živi pokopani, natjerao je mnoge Irce da sa sobom u grob ponesu i mobilni telefon. Tako da ako otkriju da su živi ispod zemlje, mogu nazvati grobara ili nekog od uplakane rodbine i prijatelja... 
 
0
Najstarija hrišćanska crkva u Svetoj zemlji
Crkva otkrivena u zatvoru!
          Crkva iz 3. ili 4. vijeka pronađena je na lokaciji na kojoj se nalazi jedan od najbolje čuvanih izraelskih zatvora, saopštio je tamošnji savjet za antikvitete. 
 
0
Uskoro vakcina utemeljena na riži
Jestive vakcine protiv alergija?
       Jestive vakcine protiv alergija bi u budućnosti mogle zamijeniti vakcine koja se daju injekcijama, pokazalo je istraživanje japanskih naučnika. Injekcije koje dovode do povećanja broja antitijela se koriste za tretiranje težih oblika peludne groznice, te alergijskih reakcija na mačke i otrove.
 
 
0
Istraživanje
Aspirin sprečava rak kože!
          SYDNEY - Aspirin, čiji je učinak u smanjenju opasnosti od kardiovaskularnih bolesti odavno dokazan, mogao bi, prema istraživanju koje su sproveli australijanski naučnici, biti vrlo koristan i pri smanjenju učestalosti obolijevanja od raka kože. 
 
0
"Crvena noć" u Holandiji
Dan otvorenih vrata bordela!
          'Ovo nije nikad prije nigdje organizovano. Ponovićemo i iduće godine', kažu iz holandskog Udruženja korisnika javnih kuća. U Crvenoj noći uživalo je oko 2.000 mušterija.  
 
0
Bjekstvo prema holivudskom scenariju
Iz zatvora - umjesto brata blizanca!
U podvigu koji sliči holivudskom scenariju, sedamnaestogodišnji kriminalac pobjegao je iz zatvora u Velikoj Britaniji predstavivši se kao svoj brat blizanac.  
 
0
Mnogi Njemci prijavili neobičnu pojavu tokom vikenda
Vatrene lopte nad Njemačkom!
Mnogi Njemci prijavili su pojavu vatrenih lopti na nebu tijekom vikenda, a državom se već proširilo uvjerenje da je riječ o NLO. Da nisu posrijedi halucinacije prouzrokovane subotnjim opijanjem, potvrđuje i američka uprava za vazduhoplovna i svemirska istraživanja. Na web stranicama NASA piše da su pojave letećih objekata prošli tjedan prijavljene i u SAD, Kanadi, Nizozemskoj, Irskoj i Japanu.  
 
0
"Nehumane' radnje bivše djevojke
Ljepljivi završetak veze!
          Kada se Kenneth Slaby probudio u kući bivše djevojke s penisom zalijepljenim za stomak pomoću superlijepka, znao je da mu ona nije oprostila prekid veze do kojeg je došlo par mjeseci ranije. 
 
0
Fosili 'uhvaćeni' u seksualnom odnosu
Seksualni zagrljaj od 65 miliona godina!
          Indijski naučnici objavili su u časopisu Current Science da su otkrili dva fosila spojena u seksualnom zagrljaju koji je potrajao 65 miliona godina. 
 
0
Odnos struka i bedara važniji od debljine?
Debljanje u struku - pogubno!
          Indeks tjelesne mase (BMI), koji ustvari ukazuje na debljinu, smatrao se jednim od najvažnijih faktora za povećanje rizika od infarkta, ali izgleda da je važniji odnos struka i bedara 
 
0
Ilegalno prodavali kožu skinutu s tijela mrtvih ljudi
"Izvozili" ljudsku kožu!
          Češka policija u petak je uhapsila dvojicu ljekara i još troje zaposlenika jedne bolnice u Brnu koji su optuženi da su u Holandiju ilegalno prodavali kožu skinutu s tijela mrtvih ljudi.  
 
0
VRHUNSKI engleski noćni klubovi iznenadili šminkere
Stop za "Prada" i "Burberry"!
VRHUNSKI engleski noćni klubovi iznenadili su šminkere zabranom ulaska osobama odijevenim u poznate modne marke.
 
 
0
Poslednja istraživanja pokazuju da Italija stari brže od drugih evropskih država
Italijani sve stariji i nesretniji!
Italijani su sve stariji, siromašniji i nesretniji, rezultati su istraživanja italijanskog statističkog instituta.
Posljednje istraživanje socijalnih i demografskih trendova pokazali su da Italija stari brže od bilo koje druge evropske države.
 
 
0
Modna kuća "Prada" mora da plati Italijanki koja je u njenoj obući povrijedila stopalo
Odšteta zbog loše pete!
Sud u italijanskom gradu La Spezia presudio je da poznata modna kuća Prada mora platiti odštetu u iznosu od 17.000 eura Italijanki koja je noseći loše napravljene "Pradine" cipele s visokom potpeticom povrijedila skočni zglob i stopalo. 
 
0
Slovačka
Blatnjave i gole - za bolji turizam!
          Slovaci znaju da je njihov glavni grad poželjno turističko odredište, pa su odlučili posjetiocima ponuditi i malo više zabave. Gole ljepotice u blatu sigurno će oduševiti svakoga muškarca. I poneku ženu.  
 
0
Da se životinje zabavljaju dok su vlasnici na poslu
Radio za kućne ljubimce!
          Kalifornijski ljubitelj životinja pokrenuo je prvu internetsku radio stanicu namijenjenu kućnim ljubimcima.DogCatRadio.com emituje uživo 17 sati dnevno, a slogan mu je 'radio stanica koju preferiraju kućni ljubimci'.  
 
0
U pripremi Švajcaraca
Pivska kafa!
          Švajcarski prehrambeni div Nestle uskoro će na tržište plasirati novo piće, koje izgleda i pjeni se kao pivo, ali ima ukus jake kafe i poprilično kofeina 
 
0
Poziv Sjeverne Koreje ženskom dijelu populacije
Žene da odbace pantalone!
          SEUL - Odbacujući pantalone kao odjevni predmet za žene kao simbol buržoaskog stila života, komunistička vlast Sjeverne Koreje pozvala je svoje zemljakinje da nose tradicionalnu korejsku odjeću, prenosi lokalni ženski magazin Joson Yeosung.  
 
0
Od sledeće godine u Ljubljani
Prenos pogreba preko interneta!
Ljubljansko groblje Žale uvest će iduće godine novu uslugu prijenos pogrebne svečanosti preko interneta, a ideja o tome dozrijevala je tri godine.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|