Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Vprost:
Cepter - najbogatiji čovjek Srednje Evrope!
          Poljski časopis 'Vprost' u najnovijem izdanju objavio je da je srpski biznismen Filip Cepter najbogatiji čovjek srednje Evrope, saopštila je danas kompanija Cepter iz Beograda.  
 
2
U Austriji
Zabrana vjenčanja sa strancima!
         BEČ - Matični uredi u Austriji od sljedeće će godine policiji morati prijavljivati vjenčanja Austrijanaca s državljanima zemalja koje nisu članice EU, izvještava u četvrtak dnevni list Standard, navodeći kao razlog klauzulu u novom, vrlo strogom zakonu o strancima. 
 
2
Stanovnici Dick Streeta za promjenu naziva ulice
Žive u Ulici penisa!
       Michael Fisk bori se za promjenu naziva ulice u kojoj živi, a ona se zove, ni manje ni više nego – Dick Street. Iako je Dick zapravo muško ime, njegovo drugo značenje smatra uvredljivim.  
 
2
Novi plan za spas Venecije
Upumpavaće joj more?
          Italijanski stručnjaci predlažu novo rješenje za spas Venecije od daljeg tonjenja koje ne bi možda izazvalo toliko veliku pažnju da u ključni faktor uspješnosti projekta spašavanja nije more, isti faktor koji uništava Veneciju. 
 
2
Sada u Portugalu, a uskoro i kod vas
Topla supica iz McDonald'sa!
          Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane muku muči s imidžom restorana u kojem se jede junk food. Da to malo ublaže, pokrenuli su McSoup. Danas u Portugalu, sjutra i u vašem domu.  
 
2
U Njemačkoj
Titula važnija od ljubavi!
       Skraćenica uz ime kojom se označava titula Njemcima znači više od novca, ljubavi i djece, a za čak devet od deset Njemaca visoka kvalifikacija najvažniji je cilj u životu, pokazala je anketa objavljena u srijedu. 
 
2
Osamnaestogodišnji Michael Sessions na čelu američkog gradića Hillsdale
Najmlađi gradonačelnik u SAD!
Sedamsto dolara ušteđevine potrošenih u predizbornoj kampanji, Michaelu Sessionsu bilo je dovoljno da pobijedi trostruko starijeg protukandidata. 
 
2
Švajcarska garda, najstarija plaćenićka vojska na svijetu
Ženama ulaz zabranjen!
VATIKAN je u utorak poručio ženama da se ne nadaju da postanu članovi Švajcarske garde, najstarije i najživopisnije plaćeničke vojske na svijetu.
 
 
2
Zadranin ometa rad Hitne pomoći u ovom gradu
Zvao Hitnu deset hiljada puta!
Više od 10.000 telefonskih poziva u 36 sati upućeno je na dežurne telefone 94 Hitne medicinske pomoći u Zadru.  
 
2
Odgovor na nasilje tokom utakmice između Turske i Švajcarske u Istanbulu
Švajcarci bojkotuju kebab!
          Navijači fudbalske reprezentacije Švajcarske pozvali su na bojkot turskog nacionalnog jela - kebaba, kao odgovor na nasilje tokom revanš susreta kvalifikacija za SP u fudbalu između Turske i Švajcarske u Istanbulu.  
 
2
Tri puta za redom osvajao titulu najružnijeg psa na svijetu
Uginuo najružniji pas na planeti!
         Mješanac Sam, službeno najružniji pas na svijetu, uginuo je u Kaliforniji, u domu vlasnice Susie Lockheed. U svome ružnom psećem životu 'nakupio' je ponosnih 14 godina... 
 
2
U Dubaiu grade najveću vazdušnu luju na svijetu
Aerodrom za 120 miliona putnika!
Najveća svjetska vazdušna luka Jebel Ali koja će biti izgrađena u Dubaiju i stajaće 8,3 milijarde dolara, moći će godišnje da primi 120 miliona putnika.
 
 
2
Iznenadite svoju dragu
Podvezica za mobilni!
          Seksi pjevačica Charlotte Church prva je nosila bezobrazno slatku podvezicu koja služi kao držač mobilnog. Poklon koji svakako morate dobiti ovoga Božića.  
 
2
Kratko zaustavljanje da bi se kupio poklon pretvorilo se u noćnu moru
Krali auto, ukrali dijete!
          Beograđanin je parkirao svoju Škodu kako bi skoknuo po poklon. Dijete koje je spavalo ostavio je u autu, a da mu bude toplo, i auto je ostavio upaljen. Lopovi su odradili svoje.  
 
2
Od ponedeljka se otvara sekretarijat Deda Mraza u Parizu
Deda Mraz otvara svoja vrata!
          Već 43. godinu zaredom, pošta u Parizu otvara sekretarijat Deda Mraza i njegovu internetsku verziju za pisma djece koja mu šalju svoje želje. Broj pisama u zadnjih se deset godina udvostručio.  
 
2
Poklon američke dizajnerke potencijalnim ilegalnim useljenicima iz Meksika
Patikama do lakše ilegale!
       Ilegalni ulazak u SAD od sada bi svim Meksikancima trebao biti puno lakši. Američka modna dizajnerka Judy Werthein odlučila je svima njima darovati posebne patike koje će im u tome pomoći.  
 
2
Istraživanje britanskog časopisa WhatCar
Saobraćajne gužve škode zdravlju!
PREMA najnovijem istraživanju stres uzrokovan saobraćajnom gužvom uzrokuje poremećaje kod trećine britanskih vozača, javlja časopis WhatCar.
 
 
2
Šumari iz indijske države Assam sakupljaju životinjske leševe
Hrane ugrožene lešinare!
NEW DELHI - Šumari iz indijske države Assam zatražili su od stanovništva da im pomogne prikupiti dovoljno životinjskih leševa kako bi prehranili ugroženu vrstu lešinara, piše Hindustan Times.  
 
2
Gates više nije najveći dobrotvor
Najveći dobrotvori!
       Iako je i dalje najbogatiji čovjek na svijetu, Bill Gates i njegova supruga Melinda skinuti su s trona najvećih američkih dobrotvora, prema listi koju već četiri godine sastavlja časopis BusinessWeek 
 
2
"Kućni pritvor"
Mafijaški reality show!
       Baš kao što je njegov imenjak i prezimenjak otkrio Ameriku, Christopher Colombo otkrio je HBO, i na toj kablovskoj stanici napravio reality show od vlastitog kućnog pritvora. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|