Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
U Sjevernoj Irskoj
Vjenčale se prve lezbejke!
          Prve homoseksualke koje su legalizovale svoju životnu zajednicu po novom britanskom zakonu o istopolnim zajednicama žive u Belfastu.  
 
2
"Ne radi se o onome što ste donijeli na žurci, već o onome s čime ste ga napustili.."
Dragi(a), imaš sidu!
          U Los Angelesu postoji lak i bezbolan, pomalo bešćutan način da saopštite svom partneru da je zaražen sa HIV, HPV, klamidijom ili nekom drugom seksualno prenosivom bolešću. Ako to ne možete reći u lice.  
 
1
28. decembra na britanskoj TV stanici Channel 4
Iluzionisti izvode Isusova čuda!
         Na britanskoj TV stanici Channel 4, poznatoj po tome što ne zazire od kontroverznih poteza, u posebnoj božićnoj emisiji dvojica mađioničara pokušaće izvesti Isusova čuda. 
 
1
'Uđite u Novu godinu slobodni' - reklamni slogan firme
Božićni popust na razvod!
          Raznovrsnim božićnim popustima koje kompanije u Litvaniji nude svojim klijentima, pridodat je ove godine i jedan neobičan, pošto je jedna advokatska firma, čije ime u grubom prevodu glasi 'Prava cijena', ponudila zainteresovanim licima popust na razvod braka.  
 
1
6,5-milijardita beba rodiće se najvjerovatnije u nekoj od azijskih zemalja.
U ponedeljak - 6,5 milijarditi čovjek!
          Broj stanovnika Zemlje u ponedeljak će premašiti 6,5 milijardi, saopštio je pariski Državni institut za demografska istraživanja (INED), čiji se rezultati temelje na statističkim podacima UN.  
 
1
Redovne fizičke vježbe produžavaju život za tri godine
Redovna vježba - duži život!
          Redovne fizičke vježbe mogu da produže životni vijek ljudi za više od tri godine, kao i da odlože pojavu kardiovaskularnih oboljenja, navedeno je u američkom Godišnjaku interne medicine. 
 
1
U stanu pronađeno više od sto životinja
ZOO u stanu!
          Policija je uhapsila ženu u čijem se stanu nalazilo više od stotinu životinja. U samo tri sobe šetali su psi, mačke, ptice, patke, pa čak i koze! U frižideru i zamrzivaču policajci su pronašli još 13 mrtvih pasa, zamotanih u peškire...


 
 
1
Lansirano u Kolumbiji
Piće od ekstrakta koke!
          Kolumbijska kompanija napravila je gazirani sok od ekstrakta iz lista koke i planira ga lansirati na tržište kao alternativu Coca-Coli. 
 
1
U izuzetnim slučajevima
Švajcarska bolnica dopušta eutanaziju!
          Bolnica u Švajcarskoj objavila je kako će u svojim prostorijama dopustiti eutanaziju smrtno bolesnih pacijenata. Potparol univerzitetske bolnice u Lausanni izjavio je kako je ta odluka donesena nakon dugog razmatranja.  
 
1
Iz osvete
Zatrpao banku toalet papirom!
          Jedan nezadovoljni bankarski službenik u Grčkoj osvetio se banci zatrpavši je pošiljkama toaletnog papira i prezervativa. Službenik se naljutio na banku jer mu nije dala kredit od 85.000 eura
 
 
1
U Španiji
Pas se vozom vratio kući!
          MADRID - Jedan se pas u Španiji vozom vratio gazdama koji su ju na čuvanju ostavili rođacima. Sixty, četiri godine stara mješanka hrta dobro poznaje put kojim redovno prolazi s gazdom kada on odlazi u posjet svastiki u predgrađu Barcelone.  
 
1
U Velikoj Britaniji otkrivena afera prodaje odjeće od pasjeg i mačjeg krzna iz Bugarske
Kaputi od pasa i mačaka!
Prošle sedmice poznata pobornica protiv nošenja krzna Heather Mills-McCartney digla je glas u javnosti ne bi li se zabranila trgovina mačjim i psećim krznom, nakon što je u Velikoj Britaniji izbila velika afera podstaknuta otkrićem da se u brojnim modnim prodavnicama diljem Evrope mogu kupiti kaputi napravljeni od krzna pasa i mačaka!  
 
1
Neudate mlade Izraelke na neobičan način traže partnera
Donje rublje ostavljaju na groblju!
NEUDATE mlade Izraelke u posljednje vrijeme svoje donje rublje ostavljaju na grobu jednog cijenjenog rabina iz Galileje u nadi da će njihove molbe biti uslišene te da će pronaći partnera.
 
 
1
Užičanka sa čudnom energijom
Duvanjem isceljuje opekotine!
       Da nije stotina svedoka iz užičkog kraja, ali i iz pola Srbije koji su na svojoj koži osetili njenu moć, priča o Užičanki Gordani Cvrkotić bila bi sasvim nejverovatna. Ova žena čudnom energijom koju ima, sa samo nekoliko intervencija koje ne traju duže od pola minuta ili minut, izliječi i najteže opekotine. Poslije njenih intervencija na koži ne ostaju ni tragovi vatre ni teških opekotina! Poznati Užičanin, nekada višestruki sportski šampion, priču koja slijedi do sada je svojim prijateljima ponovio hiljadu puta. 
 
1
Amaterski igrač bejzbola uhvatio bebu bačenu sa trećeg sprata
Uhvatio bačenu bebu!
          Jedna Njujorčanka iz Bronksa je u očajanju bacila svog jednomjesečnog sina sa trećeg sprata zgrade u plamenu, a bebu je uhvatio amaterski igrač bejzbola koji se zatekao ispred zgrade, prenosi agencija Rojters. 
 
1
Globalno zagrijavanje
Deda Mraz - sa perajima!
          Deda Mraz moraće sanke zamijeniti perajama mnogo ranije nego što se mislilo jer globalno zagrijavanje sve više topi njegov dom na Arktiku, objavilo je svjetsko udruženje za zaštitu okoline WWF. 
 
1
Najtraženiji pojmovi na Yahoo
Britney - najtraženija!
          Iza nje su reper 50 cent, zatim Cartoon Network, pjevačica Mariah Carey, grupa Green Day, pjevačica Jessica Simpson, Paris Hilton, Eminem, pjevačica Ciara i glumica Lindsay Lohan.  
 
1
U najvećem novozelandskom gradu Aucklandu
Divljali Djeda Mrazovi!
ČETRDESETAK pijanih Djedova Mrazova divljalo je po Aucklandu, najvećem novozelandskom gradu, gdje su pljačkali trgovine, rušili kante za smeće, razbijali boce i napadali čuvare, izvijestio je tisak.
 
 
1
Legendarni pop velikani "presavili tabak"
The Beatles tuže Emi!
Legendarni pop velikani The Beatles, članovi Paul McCartney, Ringo Starr i pravni nasljednici Johna Lennona i Georgea Harrisona tuže veliki diskografski koncern EMI Group, tvrdeći da im ovi duguju više od 53 miliona dolara na račun neisplaćenih autorskih prava od izvođenja pjesama Beatlesa po cijelome svijetu. 
 
1
Inicijativa udruženja ljubitelja fantastike "3. zmaj" iz Rijeke
"Gospodar prstenova" - školska lektira!
Rasprave o Gandalfu, Frodu, Legolasu i drugim junacima književnog epa Gospodar prstenova, koje su se dosad uglavnom odvijale među fanovima na internetskim forumima ili u neformalnim društvima, uskoro bi se mogle preseliti u školske učionice. Naime, udruženje ljubitelja fantastike "3. zmaj" iz Rijeke organizirala je potpisivanje internetske peticije kako bi se u popis obvezne lektire za srednje škole uvrstilo popularno književno djelo J. R. R. Tolkiena. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|