Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Izabran na automobilskom festivalu u Parizu
Najljepši auto na svijetu!
          Nova „alfa romeo brera” izabrana je za najljepši automobil na svijetu od strane žirija na 21. automobilskom festivalu u Parizu. U žiriju su, između ostalih, bili i nekadašnji svjetski prvak Formule 1 Alan Prost i dizajner Šantal Tomas.  
 
2
Majke rekorderi
Šesti put zaredom - trojke!
          Dvadesetosmogodišnja Fatma Sajgi novembra 2003. godine postigla je nevjerovatan rekord. Naime, rodila je trojke i to šesti put zaredom.  
 
2
Seksepilnost žene procjenjuje se najviše na osnovu privlačnosti lica
Lice važnije od stasa!
          Vaše je lice vaše bogatstvo, a linija samo “šlag” na torti. Želite li da se najnoviji flert produbi? Onda zaboravite na dvoranu za vježbanje i izdvojite novac za kozmetičarku i frizera.  
 
2
Istraživanje
Muškarci su osvetoljubiviji!
            Istraživači sa londonskog Juniversiti koledža zaključili su da muškarci i žene različito reaguju na stimulanse koji se odnose bol. U okviru eksperimenta, muški i ženski dobrovoljci stavljeni su u situaciju da u novac igraju zadatu igru u kojoj su im protivnici bili glumci. Neki među glumcima igrali su pošteno, drugi nisu. Potom su istraživači mjerili aktivnosti mozga dobrovoljaca kada su im prikazivali mučenje glumaca blagim elektrošokovima.  
 
2
Istraživanje
Vinopije jedu zdravije od pivopija!
          Osobe koje često piju pivo u pravilu se hrane nezdravije od onih koji preferiraju vino, pokazalo je istraživanje.

 
 
2
"Plamteće srce" otjeralo djevojku
Romantikom zapalio stan!
          Nesrećni Austrijanac zapalio je cijeli stan u pokušaju da svojoj dragoj priušti romantičnu veče. Dvadesetogodišnji Hannes Pisek iz Hönigsberga u Štajerskoj potrošio je čak 220 svijeća kako bi od njih napravio veliko plamteće srce na podu svoga stana.  
 
2
Vlasti Mexico Cityja u borbi s kriminalom
Kompjuter za oružje!
       Meksikanci su pozvani zamijeniti svoje staro oružje za kompjutere, a poziv je rezultat neobične ideje o tome kako izaći na kraj s nasiljem u Mexico Cityju koje sve više uzima maha. 
 
2
Španija najbolja destinacija za samce
Britanski samci najtužniji!
          Britanski samci najusamljeniji su i najnesrećniji samci u Evropi, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u petak na evropskoj web stranici za upoznavanje Parship.  
 
2
Novi pristup smanjenju tjelesne mase
Mršanje ograničavanjem ukusa!
          Američki naučnici sa Jejl univerziteta vjeruju da je ograničavanje broja ukusa koje konzumiramo najbolji način mršavljenja.  
 
2
Istraživanje
Je li dužina važna?
          Je li vam partnerka ikad rekla da dužina penisa nije važna? Možda je lagala. Osim što sve vole tehničare, devet posto žena u krevetu želi veći penis, a dva posto njih želi da partner ima pravog mamuta!  
 
2
Reklamna kampanja mliječne kompanije
Jogurt na golim tijelima manekenki!
          Južnokorejsku mliječnu kompaniju sud je novčano kaznio zbog opscene promocije jogurta. Prije dvije godine ta je kompanija upriličila promotivno događanje u najvećoj umjetničkoj galeriji u Seoulu, oglašavajući ga kao artistički performans.
 
 
2
Tri miliona potomaka širom svijeta
Naučnici otkrili najplodnijeg Irca!
          Naučnici u Irskoj možda su pronašli najplodnijega muškarca iz te zemlje, s više od tri miliona potomaka širom svijeta. Stručnjaci s Trinity Collegea u Dublinu otkrili su da je čak jedan od svakih 12 Iraca potomak Nialla od Devetorice Talaca, plemića iz 5. vijeka koji je predvodio najmoćniju dinastiju drevne Irske. 
 
2
Istraživanja objavljena u stručnom časopisu harmacology
Kafa stimuliše žene na seks!
    Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu harmacology, Biochemistry and Behaviour se temelji na praćenju ženki štakora, a dobivene rezultate naučnici objašnjavaju time što kafa stimuliše dio mozga koji je povezan s uzbuđenjem.
 
 
1
Učenje kineskog jezika - pomodarstvo ili dalekovidost američkih roditelja?
Kineske dadilje na tražnji u SAD!
          U poslednje vrijeme mnogo se govori o prerastanju Kine u ekonomsku super silu i o tome kako se zapadni lideri pripremaju za neminovne promene. Ali, ne pripremaju se samo oni. 
 
1
Istraživanje
Muškarci uživaju u tuđoj nesreći!
          Naučnici s londonskog University Collegea objavili su kako posjeduju naučni dokaz za tu tvrdnju. Koristeći se tehnikom moždanih slika uporedili su kako muškarci i žene reaguju kada gledaju druge ljude kako pate.  
 
1
Otkriven nakon 27 godina
Lažirao smrt da izbjegne alimentaciju!
          Američka policija uhapsila je čovjeka koji je prije 27 godina lažirao svoju smrt kako bi izbjegao plaćanje alimentacije za svoju djecu. 
 
1
U Londonu
Restoran sa slijepim konobarima!
          U Londonu će početkom februara biti otvoren restoran u kojem će hranu posluživati slijepi konobari, a gosti će objedovati u potpunom mraku. 
 
1
Zatvorenik smršavio kako bi pobjegao iz zatvora
Mršavljenjem do slobode!
          Jedan je zatvorenik smršavio 15 kilograma kako bi se provukao kroz rupu koju je izdubio u zidu i zahvaljujući tome pobjegao iz najstrože čuvanog zatvora u Sydneyu. 
 
1
Mršavice polako nestaju iz naše svakodnevnice
Raskošna tijela ponovo in!
       Izgledam li dobro? Jesam li predebela? To su pitanja koja muče većinu žena. Iako žene gotovo uvijek žele biti mršavije, većina muškaraca voli baciti pogled na malo zaobljenije tijelo.  
 
1
Japanska ribarska industrija na udaru meduza teških poput sumo-boraca
Divovske meduze terorišu Japan!
          Gomila meduza teških poput sumo-boraca počela se pojavljivati u julu na japanskim obalama, gdje zakrčuju i kidaju ribarske mreže. Uza sve to, izgledaju i poput vanzemaljaca.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|