Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

3
Grupa majki iz Španije na erotskom kalendaru
Obnažile se za - đački prevoz!
    Grupa majki iz Španije slikala se za erotski kalendar da bi prikupile novac za školski autobus njihovoj decu.  
 
3
Poznati svjetski kuvar Džejmi Oliver
Čili papričica podstiče - osjećaj sreće!
    Poznati kuvar Džejmi Oliver priznao je da je zavistan od čili papričica, uporedivši ih sa morfijumom naglašavajući da one podstiču osećaj sreće. 
 
2
Američka atletičarka priznala
Olimpijka bila - prostitutka!
    Bivša američka atletičarka Suzy Favor-Hamilton predstavljala je SAD na čak trima Olimpijskim igrama; 1992., 1996. i 2000., ali nikada nije osvajala medalje u srednjoprugaškim takmičenjima. Uprkos tome, sponzori su je uvijek voljeli, ponajviše zbog dobrog izgleda. 
 
2
Prema istraživanju Pjuovog foruma za religiju i javni život
Poslije hrišćana i muslimana - "nevjernici" najbrojniji!
    Poslije hrišćana i muslimana, "nevjernici" najbrojnija grupaciju u svijetu, dok su u Britaniji među "ostalim religijama" visokokotirani i džedaje.  
 
1
Vulkan Tunhurava (Tungurahua) u Ekvadoru
Izbacuje lavu - kilometar uvis!
    - Vulkan Tunhurava (Tungurahua) u Ekvadoru izbacuje lavu kilometar uvis, a usijano stenje i gas šire se tri kilometara od kratera, saopštio - je nstitut za geofiziku. 
 
1
(Ne)uspješna transšlatacija
Presadili joj pluća - umrla od raka!
    Britanka Dženifer Vederel (27), koja je bolovala od cistične fibroze, preminula je od raka manje od godinu dana posle naizgled uspješne transplantacije pluća. Njena porodica je ubijeđena da se razboljela zato što je organ koji joj je presađen pripadao 20-godišnjem pušaču. 
 
0
Medvedevu se omaklo
Posjetili su nas - vanzemaljci!
    Ruski premijer Dimitrij Medvedev je nakon intervjua na ruskoj televiziji, nesvjestan da su mikrofoni još uključeni, kazao da vjeruje u Djeda Mraza, te da je vidio informacije o vanzemljacima koji su posjetili našu planetu, javlja Reuters. Njegovi komentari nisu emitovani na ruskoj televiziji, ali su objavljeni na internetu. 
 
0
Svjetski uticaj
Papa počinje - da tvituje!
    Papa Benedikt 16. otvoriće lični nalog na društvenoj mreži tviter, gdje će ostavljati poruke na šest jezika, saopštio je danas Vatikan. 
 
2
Titin je džinovski protein
Najduža riječ traje - tri ipo sata!
    Najduža riječ na engleskom jeziku, a najverovatnije i na bilo kom jeziku uopšte, prvi put je izgovorena u cjelosti. Čitanje je trajalo tri sata, 33 minuta i 23 sekunde, koliko je bilo potrebno da se izgovori svih 189.819 slova punog naziva jednog proteina. Džinovska riječ počinje sa "methionyl...", a završava se sa "...isoleucine".  
 
1
Amerikanac doživio zanimljivo iskustvo
Prepoznao se na slici - staroj 500 godina!
    Amerikanac Maks Galupo doživio je zanimljivo iskustvo prilikom posjete jednom muzeju – pronašao je svog dvojnika na portretu iz 16. vijeka! 
 
1
"Knjiga razdora"
Razvode se zbog - "50 nijansi sive"!
    U Britaniji zabilježen prvi slučaj razvoda zbog knjige „Pedeset nijansi sive”.  
 
0
Rođeni na dan kada su objavljeni rezultati predsjedničkih izbora u SAD
Obama i Romni - blizanci iz Kenije!
    Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u srijedu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsjedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsjednik Obama dobio novi mandat. 
 
0
(Ne)časna sestra
Ukrala pare da - pokrije dugove!
    Časna sestra Meri En Rep optužena je da je ukrala iz dvije crkve više od 100.000 dolara kako bi pokrila svoje kockarske dugove. 
 
0
"Vila čistačica"
Provalila u kuću - da očisti!
    Žena iz Ohaja nedavno je počinila jedan doista nesvakidašnji zločin. Naime, Susan Warren ušla je u jednu kuću bez znanja vlasnice, ali ne kako bi je orobila, već – očistila. 
 
3
U Francuskoj
Ministri uče - o ženama!
    Članovi francuske vlade će morati da pohađaju kurs o jednakosti polova nakon nespretne izjave jednog od njih da žene nisu kadre da obavljaju tehničke poslove.  
 
3
Od predsjedničke plate prvi čovjek Urugvaja za sebe zadržava samo 10 odsto
Hoze je - "najsiromašniji predsjednik"!
    Predsjednik Uragvaja Hoze Muhika važi za najskromnijeg predsjednika na svijetu, on od svoje plate, koja iznosi 12.500 dolara, sa sebe zadržava 1.250 dolara, sve ostalo daje u dobrotvorne svrhe i to mu je donijelo nadimak "najsiromašniji predsjednik na svetu". 
 
2
Titulu preuzela od Majkla Džeksona
Najbogatija pokojnica - Liz Tejlor!
    Elizabet Tejlor preuzela je od Majkla Džeksona titulu "najbogatije mrtve slavne ličnosti".  
 
2
Najskuplji na svijetu
Kilogram sira - hiljadu eura!
    Njihovi su kupci, u šali će reći, oni koji ne znaju kuda bi s parama. Umjesto ekskluzivnog parfema, ovdje će radije zapakirati gastronomski užitak. Slobodan Simić, direktor Specijalnog rezervata prirode Zasavica u Srbiji, nešto sjevernije od Beograda, upravo za ljude dubljega džepa osmislio je najskuplji sir na svijetu. 
 
1
Istranin Ivan Andre Trifonov tvrdi da je on idejni tvorac »skoka s ruba svemira«
Felix ga prevario!
    Felix Baumgartner dokazao je da je moj projekt ostvariv. Smatram se ocem toga projekta i radostan sam što je uspio, rekao je zapanjujuću tvrdnju Ivan Andre Trifonov, Bugarin s austrijskom pasošem i povremenim boravištem u Ližnjanu. Felixov poduhvat pratio je u Beču i odmah nakon skoka mu poslao sms i čestitao mu.  
 
1
Izum japanskog profesora psihologije
Stres mjere - "rotirajuće zmije"!
    Japanski profesor psihologije Akijoši Kitaoka izumio je brzi optički test za mjerenje stresa - „rotirajuće zmije”. Prema ovom testu, „rotirajuće zmije” su savršeno mirne za mirne i opuštene ljude, a kreću se za umorne i ljude pod stresom. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|